Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji do sada se cijepilo 1378 osoba. Među njima i župan Kožić

[]

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu u petak je organizirano dobrovoljno cijepljenje za 62 djelatnika ove ustanove, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa. Cjepivo je primio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije stiglo je 2.625 doza. Do sada je cjepivo primilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika.

– Danas se cijepilo 60 posto naših djelatnika, njih 20 posto već je prebolilo COVID-19, a u preostalih 20 posto su oni koji danas nisu dovoljno zdravi da bi primili cjepivo ili to ne žele, što je njihovo pravo – kazao je ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić.

– Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. S obzirom da neki naši sugrađani imaju određenu skepsu prema cjepivu, odlučio sam se cijepiti i pokazati svojim primjerom da ćemo jedino ovako stati na kraj pandemiji. Svi imamo pravo odabrati, ja biram cijepljenje, a nadam se da će to napraviti i naši stanovnici i to u što većem broju. Poruka je jasna! Misli na druge – cijepi se! – rekao je Kožić, osvrnuvši se na trenutnu epidemiološku situaciju u Zagrebačkoj županiji.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.