Prijava

Vaša prijava

Forum50+ traži volontere koji bi umirovljenike podučili kako komunicirati s obitelji na daljinu

[]

Centar za kvalitetu života Forum 50+ iz Velike Gorice partner je na europskom projektu “Tko se boji godina još?”, a nositelj projekta je Matica umirovljenika Trnja. Za potrebe provedbe projekta traže 8 volontera za provedbu digitalnih aktivnosti s umirovljenicima na području Zagrebačke županije. Volonteri će proći edukaciju za e-Facilitatora te dobiti uvjerenje o završenoj edukaciji. Iz Centra ističu kako je ovo posebno zanimljiva prilika za studente.

-E-facilitator je zapravo digitalna podrška starijim osobama na daljinu, a u ovom slučaju svi zainteresirani koji se prijave, po završenom tečaju, pomagali bi starijim osobama komunicirati s obiteljima na daljinu – ističe predsjednik Udruge Ivan Svetopetrić te dodaje kako je uz ovo, druga aktivnost projekta istraživanje nasilja nad starijima.

Za prijavu je poželjno da volonter bude osoba mlađe životne dobi, da bude digitalno pismena i koja će kroz tečaj u trajaanju od 30 sati, naučiti kako pomoći starijim osobama koje su digitalno polupismene ili u potpunosti nepismene. Po završetku tečaja, u planu je da svaki volonter educira 10 starijih osoba, a plan je do kraja provedbe projekta 2022.godine educirati oko 80 osoba starije životne dobi.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju tečaj bi se trebao odraditi ili kroz radionice ili online – priča nam Svetopetrić. Ukoliko ste zainteresirani za ovakav vid volontiranja, prijaviti se možete do kraja mjeseca na mail ivan.svetopetric@forum50.hr