Prijava

Vaša prijava

Za 40-ak osoba s područja Kravarskog koji nisu u svojim kućama dolaze topli obroci

[]

Na području Kravarskog tijekom vikenda su trajali radovi na pokrivanju krovova najlonom kako snijeg ne bi napravio novu štetu na ionako oštećenim kućama. Osim toga, na terenu su bili i dimnjačari koji su popisivali štetu na dimnjacima.

– Skinuli smo 400 dimnjaka s kuća i sad ih dimnjačari popisuju, a Općina će ih naručiti po kratkom postupku tako da se ljudi mogu grijati. Dosta njih je pustilo dim na tavan, što nije dobro i zato smo išli u tom pravcu da spriječimo zapaljenje kuće i požare koji su mogući u takvim situacijama – kazao je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko te dodao kako će taj trošak pokriti Općina.

Kolarec podsjeća i kako su otvorili donacijski račun. Cilj im je prikupiti sredstva dovoljna za rješavanje stambenog pitanja 15-ak obitelji koje vjerojatno više neće moći živjeti u svojim kućama jer ih je razorni potres 29. prosinca previše oštetio.

Pomoć će mještani Kravarskog dobiti i od Centra za socijalnu skrb Velika Gorica. Naime, 2.500 kuna dobit će domaćinstvo s jednim članom, a 3.500 kuna domaćinstvo s više članova. Zahtjev za pomoć mještani mogu predati u Centar, a u utorak od 9 do 12 sati službenici Centra će zahtjeve zaprimati i u Kravarskom , u društvenom domu Kravarsko na Trgu Stjepana Radića 16.

Načelnik Kolarec nada se kako će naći i sredstva kako bi pomogli onima čije su kuće dobile crvenu naljepnicu. Od sutra će mještani koji nisu u svojim kućama dobiti i

– Imamo 40 osoba koje smo prijavili za prehranu od države za one koji nisu u svojim domaćinstvima, koji su u kamp kućicama i nemaju mogućnost kuhanja. Već danas dolazi ručak za njih. Za par dana će ih sigurno biti i više jer će se vratiti oni koji su u hotelu, a smjestit ćemo ih u neki novi prostor ili vikendicu, pa će i oni biti ti za koje će se trebati kuhati, preuzimati u Kravarskom i dostavljati na njihove adrese – kaže Kolarec.