Prijava

Vaša prijava

Zadrugari iz Hribara u akciji za Banovinu

[]

U protekla dva mjeseca imali ste priliku vidjeti kakvi su kreativci zadrugari. Sada su dokazali i kakvi su humanitarci. Inicijativa je krenula iz zaprešićke srednjoškolske učeničke zadruge Ban, a odmah su joj se pridružile druge zadruge. Pomoć za stradale u potresu marljivo su, među ostalima, prikupljali i sortirali i učenici i voditelji iz Osnovne škole Nikole Hribara.

Skupljalo se na nekoliko lokacija i to ciljano onih artikala koji su bili najpotrebniji – posteljine, deka, deterdženta za rublje i suđe, higijenskih potrepština, grijalica, rešoa za kuhanje, pećnica, gumenih čizmi i dr., a sva pomoć podijeljena je potrebitima u Glini.

Foto: Zagrebačka županija

– Glina je grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića, a Učenička zadruga SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića nosi upravo to ime. Iako nam to nije bilo ni na kraj pameti kad smo krenuli u akciju, poveznica se nametnula sama od sebe. Mostovi spajaju jednu obalu s drugom, premošćuju bujne tokove, izdržavaju razorne potrese, oni stvaraju povjerenje i sigurnost, ubrzavaju želje, udaljuju različitosti. Tako smo i mi krenuli graditi novi most između zadrugara Zagrebačke županije i Gline! – poručili su zadrugari iz Zaprešića.