Prijava

Vaša prijava

Six Days u Gorici: Niz koji se prekida, transferi na čekanju i – dobre vibracije…

[]

Baš u pravi trenutak, jutro nakon što je Veliku Goricu, pa tako i terene na Gradskom stadionu, prekrio snježnobijeli prekrivač, nogometaši Gorice smjestili su se u autobus i krenuli put Medulina.

– Iskreno, nisam baš ljubitelj ovakvog tipa priprema, najradije bih da odemo dolje dan prije utakmice, ali barem će uvjeti za rad biti puno bolji. Zadnja dva dana ionako smo bili na umjetnoj travi, a sad je još pao i snijeg… – kazao je Kristijan Lovrić prije nego se ukrcao u klupski autobus.

U Istri će Goričani ostati sljedećih osam dana, sve do utakmice protiv Istre 1961 na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Odgođena utakmica 14. kola igrat će se 19. siječnja na pulskoj Aldo Drosini, do koje se laganom vožnjom iz Medulina dođe za 15-ak minuta. U međuvremenu će Goričani odigrati i dvije pripremne utakmice protiv dva drugoligaša, u utorak protiv Opatije, a u petak protiv Dinama II.

– Ipak je kroz utakmice najlakše vidjeti kako stojimo, to je najbolji način za upoznati momčad. Međutim, prema svemu viđenom u ovih prvih šest dana zajedno, mogu reći da sam i više nego zadovoljan – kaže trener Siniša Oreščanin, koji je upravo navršio tjedan dana na klupi Gorice.

Goričani su u petak i subotu morali preseliti na umjetnu travu, jer vremenski uvjeti su loši za nogomet… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Od toga je čovjek kojeg zovu Six imao šest radnih dana, jer nedjelja prije polaska za Medulin bila je slobodna. Sve je krenulo u ponedjeljak predstavljanjem, ali i oproštajem od njegova prethodnika Valdasa Dambrauskasa, a nastavilo se napornim radom, dvaput i u duplom dnevnom programu…

– Dečki su radili zaista sjajno, a dio toga odradili su i tijekom odmora, barem ovaj trkački dio. Atmosfera je odlična, radi se baš jako dobro i vjerujem da nas čekaju lijepe stvari – rekao je kapetan Kristijan Kahlina.

Puno je toga lijepoga rečeno o atmosferi u klubu ovih dana, o tom nekom još većem zajedništvu na novom početku, nakon odlaska dvojice važnih Litavaca u klubu. Primjetili su to i trener Oreščanin i njegov suradnik Goran Rosanda, ali postoji i jedna loša vijest… Tiče se upravo kapetana Kahline, koji je branio u 151 uzastopnoj prvenstvenoj utakmici za Goricu.

– Taj niz će, prema svemu sudeći, ipak stati – otkrio je Kahlina pa pojasnio:

– Kažiprst lijeve ruke puknuo je na jednome mjestu u utakmici protiv Hajduka, zadnjoj jesenskoj, i morat ću propustiti prve dvije ili tri utakmice. Volio bih da sam mogao nastaviti niz, ali ne patim na te stvari i jasno mi je da je jednom morao stati. Ivan Banić je spreman, riječ je o sjajnom dečku i sjajnom golmanu, a ja u formi ostajem tako što mi trener daje da dio momčadi na treninzima budem kao igrač!

Gorica će proljetni dio sezone otvoriti odgođenom utakmicom protiv Istre 1961 u Puli… Foto: David Jolić/cityportal.hr

I to, kažu svjedoci, jako dobar igrač. Odlično se snalazi u ulozi igrača, našalio se i trener da će razmisliti o premještaju u polje ako ovako nastavi…

– Neka njega ipak na golu. Kad je moj cimer na golu, u većini slučajeva znam da su vrata zaključana – poručio je Lovrić za kraj pa odjurio u autobus.

Prvi šest Sixovih radnih dana je za nama, prve utakmice i druženje 24 sata na dan pred nama… Bit će, lako moguće, i novosti po pitanju dolazaka i odlazaka u danima pred nama, ali zasad su svi na broju, spremni i orni za rad. I onda, 19. siječnja, Istra na Drosini. I idemo dalje…


Zvonjalica - Ćarolija Božića

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike