Prijava

Vaša prijava

JVP Velika Gorica zbog potresa bila na 203 intervencije, u Sisku iz ruševina spasili troje ljudi

[]

Kada je 29. prosinca katastrofalni potres pogodio područje Petrinje, a veliku štetu prouzročio i na području Velike Gorice, među prvima su na terenu bili vatrogasci. No, njihovu pomoć građani su trebali i u narednim danima pa nije bilo vremena za odmor. Do ponedjeljka, 11. siječnja, članovi Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice odradili su 591 intervencija, a samo je Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica bila na 203 intervencije.

– Najviše intervencija odnosilo se na otklanjanje posljedica potresa koji je zadesio naš kraj, a ponajviše uklanjanje objekata koji su prijetili sigurnosti građana i imovine kao što su crijepovi, zidovi i dimnjaci. Zahvaljujemo svim dobrovoljnim društvima vatrogasne zajednice grada Velike Gorice na pruženoj nesebičnoj pomoći i zajedničkom radu, te odličnoj koordinaciji službi na terenu – kažu iz Javne vatrogasne postrojbe i dodaju kako su u dva navrata bili angažirani i na području Sisačko-moslavačke županije.

– Prvi puta, na Sisačkom korzu dočekali smo razorni potres gdje su naše kolege minutu prije potresa izašle iz košare od autoljestve, te srećom neozljeđeni odmah pohitali u obližnju, gotovo razrušenu zgradu i spasili troje ljudi – kazali su vatrogasci.