Prijava

Vaša prijava

Prva pobjeda pod Oreščaninom: ‘Za prvi put, ovo je bilo jako dobro!’

[]

Osam dana nakon što je sjeo na klupu Gorice, Siniša Oreščanin dobio je prvu priliku da svoje igrače vidi na djelu, u jednoj utakmici. Igralo se u Medulinu, na solidnom travnjaku, obasjanom zubatim suncem, a protivnik je bila Opatija, treća momčad 2. HNL nakon jesenskog dijela prvenstva, koja će ostati zapisana kao prva “žrtva” našeg novog trenera… Rezultat, naravno, nije bio u fokusu, ali lijepo je krenuti pobjedom, pogotovo kad je i izvedba dojmljiva, što se apsolutno može reći za ono što je Gorica pokazala u pobjedi 4-2.

– Mogu reći da je utakmica bila baš onakva kakvom smo je zamišljali, od prve do posljednje minute, i apsolutno je poslužila svrsi. Jako sam zadovoljan svime što sam vidio, sad imamo još jače temelje na kojima želimo dalje raditi. Ponavljam, za prvi put ovo je bilo jako dobro – rekao je trener Oreščanin nakon svog neslužbenog debija.

Odmah se Gorica nametnula u ovom susretu, a prva pukotina u obrani Opatije pronađena je u 14. minuti. Prošla je akcija po desnoj strani, lopta je završila na vrhu šesnaesterca, kod Jiloana Hamada, koji se namjestio na lijevu nogu i pogodio u “malu mrežicu” za vodstvo. Nastavila je Gorica i nakon toga tražiti put do gola, prijetiti, što je na trenutak prekinuo jedan nezgodan pad Kristijana Lovrića. Iz opreza, Lovrić je odmah izašao iz igre, a zamijenio ga je 18-godišnji Lion Cahani.

I upravo je mladi Albanac, koji je jesen proveo u juniorskoj momčadi, bio strijelac drugoga gola u 38. minuti. Mudrinski i Golubickas su kombinirali, a na kraju je lopta završila kod Cahanija, koji je zabio s pet, šest metara za zasluženih 2-0. Međutim, s tim se rezultatom nije i otišlo na odmor, budući da je u 43. minuti Ivan Zgrablić zatresao mrežusvog imenjaka Banića, pa je do serije izmjena došlo pri rezultatu 1-1.

Praktički cijelu postavu izmjenio je Siniša Oreščanin, ali ništa se bitno na terenu nije promijenilo. I dalje je Gorica dominirala, stvarala (polu)šanse, a prednost je povećala u 56. minuti, i to jako lijepim golom. Matar Dieye loptu je primio na lijevom rubu šesnasterca, dolazila mu je čak i malo s leđa, ali iz okreta je uspio opaliti fenomenalno i prizemnim udarcem pogoditi suprotni kut! Vrlo atraktivan gol i nastavak Matarova niza, budući da je strijelac bio u posljednje tri utakmice prošle jeseni…

Uspjela se Opatija vratiti u utakmicu golom Edina Junuzovića malo potom, ali ni to nije previše promijenilo goričku izvedbu. Uz nekoliko sjajnih proigravanja razigranog Jurice Pršira, Gorica je stvorila nekoliko vrlo izglednih situacija, no malo je nedostajalo i Mudrinskom, i Hamadu, i Cahaniju, i Mataru… Osim što mu je jedan pokušaj na gol liniji zaustavio protivnički branič, Mataru su i dva gola poništena zbog zaleđa, a Anthony Kalik promašio je i s bijele točke.

U 78. minuti Pršir je još jedanput izbacio u sjajnu priliku Matiju Dvornekovića, koji je ušao u šesnaesterac i pao u sudaru s braničem Opatije. Sudac Pajač pokazao je na bijelu točku, loptu je uzeo Kalik, no mladi vratar Marko Šušak pročitao je njegov udarac. A kad već nije išlo tako, za kraj je Dvorneković sam zabio. Mladi Crnogorac Vlado Gajić primio je loptu na lijevoj strani, povukao prema sredini, pa lijepo centrirao na drugu stativu, gdje je Nindža glavom postavio konačnih 4-2.

– Dali smo minutažu svim igračima koji su u ovom trenutku na raspolaganju, što je također vrlo važno. Ovoga puta poštedjeli smo Steenvoordena, Musu, Mitrovića i Špikića, no razloga za brigu po tom pitanju nema. Nadam se i vjerujem da ga neće biti ni u Lovrićevu slučaju… Nastavljamo dalje, sljedeća dva dana trenirat ćemo jedanput dnevno, a uz to nas čeka i jako puno razgovora, pojedinačnih i grupnih sastanaka – istaknuo je trener Oreščanin.

Sljedeću utakmicu Gorica će igrati u petak u 11 sati, a protivnik će ponovno biti drugoligaš, ovoga puta Dinamo II. Bit će to okršaj novog trenera Oreščanina i našeg bivšeg trenera Ivana Preleca, koji sjedi na klupi sljedećeg protivnika. Također, bit će to i prilika za neku vrstu “generalne probe” za sudar s Istrom 1961 sljedećeg utorka na otvaranju prvenstvenog proljeća.

GORICA – OPATIJA 4-2
MEDULIN. Bez gledatelja. Sudac: Igor Pajač.
STRIJELCI: 1-0 Hamad (17), 2-0 Cahani (38), 2-1 Zgrablić (43), 3-1 Matar (56), 3-2 Junuzović (63), 4-2 Dvorneković (84).
GORICA: Banić – Doka, Zavalić, Krizmanić, Čabraja – Babec, Suk – Hamad, Golubickas, Lovrić – Mudrinski (još su igrali: Đopar, Moro, Jovičić, Zorica, Kalik, Pršir, Dvorneković, Cahani, Matar, Gajić). Trener Siniša Oreščanin.
OPATIJA: Iveša – Maloku, Zgrablić, Bertoša, Rudan – Lučić, Glavaš – Mohorovičić, Bogolin, Bjelanović – Pejanović (još su igrali: Šušak, Junuzović, Rošić, Pintarić, Ivančić, Matulja, Fumić, Lazić, Bilobrk, Furijan). Trener Zoran Bogolin.