Prijava

Vaša prijava

Stručnjaci pregledali škole i vrtiće, traži se najbolje rješenje za učenike iz Dubranca

[]

Stručnjaci su pregledali svih 21 školski i 13 predškolskih objekata na području Velike Gorice kako bi utvrdili jesu li sigurni za povratak djece te kakva je oštećenja prouzročio potres 6.2 po Richteru.

– Jedino je PŠ Dubranec ocijenjena neupotrebljivom, dok je privremeno neupotrebljiva sportska dvorana Osnovne škole Eugena Kumičića. Svi ostali objekti su uporabljivi, a štete koje imaju se već ovih dana saniraju i do 18. siječnja bi trebale sve biti i sanirane. Ono što sad još ne znamo je kako će početi nastava jer Ministarstvo još nije odlučilo. Čekamo do četvrtka njihove prijedloge, kao i one Zagrebačke županije – kazao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Neven Topolnjak.

Učenici iz Dubranca nastavu će prvih dva tjedna pratiti online, a nakon toga iz Grada će naći neko drugo rješenje.

– Tražimo rješenja koja bi djeci najviše odgovarala. To bi možda bio neki društveni dom, ali još nismo odlučili. Zamjensko rješenje je da ih prevozimo do Lukavca. No, za sve prijedloge čekamo suglasnost Ministarstva – kazao je Topolnjak te dodao i kako su jučer počele psihološke radionice za zaposlenike goričkih vrtića.

Radionice o nošenju sa stresom nakon potresa, organizirat će i za učitelje goričkih osnovnih škola početkom drugog polugodišta.