Prijava

Vaša prijava

Općina Lekenik: Crvenu naljepnicu ima 51 objekt

[]

Do danas ujutro Općina Lekenik zaprimila je 1.240 zahtjeva za pregled statičara, a obrađeno je 510 takvih zahtjeva. Trenutno, crvenu naljepnicu ima 51 objekt, žutu oznaku ima ih 162, a zelenu 288. Bijelu naljepnicu dobilo je samo devet objekata na području Lekenika.

– Situacija se s naknadnim potesima mijenja. Kako statičari prolaze, dolaze nam i novi podaci. Trenutno imamo zaprimljena 92 zahtjeva za kontejnere, a od toga 21 ima oznaku crveno. Riješili smo 42 zahtjeva za privremeni smještaj, što kroz kontejnere, a što kroz kamp-kućice kroz privatne donacije s područja cijele Hrvatske – kazao je Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik.

Veliki problem trenutno predstavljaju i dvije zatvorene ceste. Jedna je u naselju Letovanić, a druga u mjestu Stari Brod.

– Ulice su devastirane, posebno Ulica 100. brigade u Letovaniću koju je potpuno razvalio onaj veliki potres od 6.2. U suradnji s Hrvatskim cestama i Ministarstvom prometa, angažirali smo geologa da vidimo postoji li mogućnost sanacije te ceste. Uključene su i Hrvatske vode. Obje su zatvorene za sav promet i molim mještane da ne prometuju njima. Promptno ćemo ih rješavati – ispričao je Perović

Putem mjesnih odbora, Općina Lekenik je podijelila zahtjeve za prijavu štete, statičara i za građevinski materijal za hitne intervencije, pa svi koji to ne mogu učiniti online, putem općinske intenetske stranice, moći će to napraviti i ispunjavanjem ‘fizičkih’ obrazaca.

Dodajmo i kako je Općina Lekenik otvorila i račun za donacije, a svi koji žele pomoći stradalima u potresu na ovom području informacije o tome mogu pronaći OVDJE.

Foto: TZ Općine Lekenik