Prijava

Vaša prijava

FINA objavila popis najstabilnijih hrvatskih tvrtki, izdvojili smo one sa sjedištem u Velikoj Gorici

[]

Negativnim utjecajem pandemije koronavirusa najviše su zahvaćeni poduzetnici u turizmu i ugostiteljstvu, a najmanje oni u prerađivačkoj industriji i trgovini – rezultati su to najnovije analize Fine koja je pokazala da u Hrvatskoj 1.251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza.

Od spomenutog broja njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima zbog negativnih učinaka pandemije, a među njima najviše je onih sa sjedištem u Gradu Zagrebu (487), a slijede Zagrebačka županija s (81), Istarska sa (65) poduzetnika, Splitsko-dalmatinska sa (64) i Primorsko-goranska županija sa (63) poduzetnika.

Od 1.085 najstabilnijih poduzetnika najviše njih posluje u prerađivačkoj industriji – 263, te u trgovini na veliko i malo – 259 poduzetnika. Slijede poduzetnici iz stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti (133), potom građevinarstva (87) itd.

Struktura prema veličini pokazuje da od najstabilnijih poduzetnika u skupinu mikro poduzetnika ulazi 181, malih je šest, srednjih poduzetnika 715, a velikih 183.

Na FINA-inom popisu najstabilnijih poduzetnika u RH, sa sjedištem u Velikoj Gorici su ove tvrtke: Lidl Hrvatska, Zubak Grupa, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Autokuća – Štarkelj, Zrakoplovno-tehnički centar, MZLZ – Zemaljske usluge, Spartak, Lapor, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Pahama.

Na popisu je i Veterinarska ambulanta Pokupsko Cerje iz općine Pokupsko te Kuća mudrosti iz Kuča.


Četvrtak - izvješće o broju oboljelih do 10 h