Prijava

Vaša prijava

FOTO Otvoren sabirni centar za građevinski materijal, Slovenci dovezli 26 tona cigle

[]

U sabirni centar za donacije građevinskog materijala koji će pomoći građanima u obnovi kuća nakon razornog potresa, jutros su pristigle i prve donacije. Iz Slovenije su članovi PGD-a Trebnje kamionom dovezli 26 tona cigle, a građanima je materijal na raspolaganju na adresi Ivana Gorana Kovačića 13.

– Kako su grad Trebnje i Velika Gorica bratski gradovi, a bratske su i Vatrogasna zajednica Grada Trebnja i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice, tako smo prvih dana 2021. godine tu pomagali s košarom na autoljestvama. Kada smo vidjeli razmjere potresa vaših krajeva, kao i u Petrinji i Glini, javila nam se želja da vam u svemu pomognemo. Zato smo se pomoću naše lokalne građevinske tvrtke odlučili poslati donaciju cigle. Tu nam je priskočio naš član koji je prijevoznik, pa nam je ustupio teretni kamion kako bi dovezli pomoć Velikoj Gorici od 26 tona cigle – kazao je Urban Hren  iz PGD-a Trebnje.

Donaciju su dočekali v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić. Ačkar je objasnio i kako će povjerenstvo za procjenu šteta detaljno voditi računa o svakom zaprimanju građevinskog materijala te ga popisivati, a ujedno će i odlučivati o davanju materijala onome kojemu je to potrebno izlazeći  na teren i procjenjujući što je sve potrebno kako bi se održala maksimalna transparentnost.

– Osjetili smo potrebu i na inicijativu građana otvorili ovaj sabirni centar koji je u samom gradu i ograđen. Ovdje ćemo sabirati sve ono što spada pod građevinski materijal za obnovu kuća na velikogoričkom području, a nakon toga i svih ostalih područja koja su pogođena ovim razornim potresom. Danas smo se simbolički našli ovdje kako bi pozvali građane ukoliko imaju viška i ako imaju potrebu pomoći svojim sugrađanima u obliku materijala da to mogu napraviti ovdje preko puta našega Sajmišta – kazao je Ačkar.

Osim iz Slovenije, donacija je stigla i iz Velike Gorice.

– Susjed je čistio tavan. Namjeravao je nešto graditi, pa mu je ostalo i višak smo donijeli tu. Bit će toga još, za sada smo donijeli nešto cigli i stiropora, što imamo od građevinskog materijala. Nekima je višak, a ljudima bi moglo pomoći – kazao je Hrvoje Senegović koji je također danas ujutro donio građevinski materijal u sabirni centar.

Galerija fotografija