Prijava

Vaša prijava

Međunarodna zračna luka Zagreb potpisala povelju ‘Zračne luke kojima vjerujemo’

[]

ADP grupa (Aéroports de Paris) i nekoliko tvrtki partnera iz grupacije – TAV Airports, Airports International Group (Amman) te zračne luke Liège, Zagreb, Nuevo Pudahuel (Santiago de Chile) i Ravinala (Madagaskar) potpisale su povelju “Zračne luke kojima vjerujemo” (Airports for trust). Ovom poveljom zračne luke potpisnice najavljuju pojačanu suradnju u izgradnji održive i odgovorne budućnosti.

Sve zračne luke potpisnice povelje dijele zajedničku ambiciju – biti vodeće kompanije u pogledu zaštite okoliša u svom području djelovanja i poduzimati dodatne inicijative za proširenje politike zaštite okoliša na sve segmente poslovanja zračne luke.

Suradnja s lokalnim zajednicama i dionicima

Zračne luke potpisnice Povelje uvjerene su da uravnoteženi i održivi razvoj aerodromskih aktivnosti doprinosi stvaranju vrijednosti za lokalnu zajednicu, s posebnim naglaskom na mlade. Jačanje utjecaja značaja zračne luke u lokalnoj zajednici dugoročno je čimbenik razvoja inovacija.
Stoga su se potpisnice obvezale na četiri cilja: aktivno sudjelovanje u poboljšanju životnih uvjeta lokalnog stanovništva i smanjenju izloženosti buci, izgradnja dugoročnih odnosa povjerenja sa zajednicom i lokalnim dionicima, širenje pozitivnog utjecaja zračne luke na lokalne zajednice (posebno u pogledu edukacije i zapošljavanja) te širenje aerodromske zajednice i zajedničkog djelovanja, kako bi se povećali pozitivni učinci zračne luke.

– Ponosni smo što je Međunarodna zračna luka Zagreb dio projekta „Zračne luke kojima vjerujemo“, što nas obvezuje na dodatnu odgovornost za bolju i održivu budućnost – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d. u povodu potpisivanja povelje.

Kao članice vodeće svjetske mreže zračnih luka, zračne luke potpisnice Povelje potvrđuju da njihova društvena i ekološka odgovornost nije ograničena samo na njihove zaposlenike i korisnike usluga (putnike, kupce, dobavljače i ostale sudionike u avio industriji), već se odnosi i na sve dionike u zemljama u kojima je grupacija prisutna.

Unatoč najvećoj krizi u povijesti zračnog prometa, ADP grupacija i njezini partneri uvjereni su da ovo razdoblje može omogućiti izgradnju održive i odgovornije budućnosti, a samim time i vraćanje povjerenja građana kroz akcije u službi zaštite okoliša i zajednice.

Ovom poveljom potpisnice, također, priznaju potrebu za procjenom ekološkog i socijalno-ekonomskog utjecaja svojih zračnih luka te za transparentnim praćenjem napretka na svim spomenutim ciljevima. Postavljen je cilj unaprjeđenja cijele mreže razmjenom iskustava i najboljih praksi.