Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Kumičića u akciji za vršnjake iz petrinjske Osnovne škole Mate Lovraka

[]

Volonterski klub Osnovne škole Eugena Kumičića pokreće akciju prikupljanja pomoći za 402 učenika Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji.

-U suradnji s ravnateljicom Ankicom Krnjajić Magdić i učiteljicom Jasnom Anušić iz Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji došli smo do informacija kako bi im od velike pomoći bila donacija novog školskog pribora ( olovke, gumice, šiljila, bojice, flomasteri, škare, ljepila, vodene boje, tempere, kistovi, bilježnice…). S obzirom na virtualnu nastavu, mišljenja smo da bi im sigurno dobro došle i slušalice za mobitel, manji zvučnici, miš za računalo, podložak za miš, a vjerojatno bi ih razveselile društvene, edukativne ili didaktičke igre i slatkiši. Nadamo se da ćemo novim sitnicama učenicima u Petrinji unijeti barem malo veselja, ali im i uljepšati školske trenutke u ovim danima kad su okruženi oštećenim domovima i uništenim stvarima.- kaže ravnateljica Snježana Ruklić.

Akcija će trajati od 25. do 28. siječnja 2021. Učenici od 1. do 4. razreda stvari bi prikupljali u svojoj učionici te ih zatim prenijeli u učionicu fizike/kemije. Učenici od 5. do 8. razreda stvari mogu donositi u navedene dane na glavni ulaz škole, svaki dan od 10 do 11 sati ili od 14 do 15 sati, gdje će dežurati članovi Volonterskog kluba.

-Učenike i učiteljice od 1. do 4. razreda molimo za još jednu pomoć. Ideja je da svaki učenik od 1. do 4. razreda (koji su trenutno u školi) uz koordinaciju svoje učiteljice napiše ohrabrujuću rečenicu ili poruku podrške na papirić za učenike u Petrinji. Poruka može biti ista u jednom razredu koju će zajedno osmisliti, a svaki učenik ju svojom rukom napiše na papirić. Ako žele, na dnu papirića ispod poruke učenici mogu napisati svoje ime, razred ili (stariji učenici) čak i ime naše škole. Poruke također možete donijeti u učionicu fizike/kemije do četvrtka 28. siječnja. U svaku vrećicu s donacijama bit će stavljena i ova jedna divna poruka naših učenika. – ističe Ruklić.

Sve prikupljene stvari će u petak 29. siječnja volonteri pakirati u vrećice za svakog učenika, a vrećice će u danima nakon toga biti odvezene u Petrinju.