Prijava

Vaša prijava

Načelnik Kolarec iz Kravarskog: Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji…

[]

Pregled objekata oštećenih u potresu u općini Kravarsko i dalje traje. Zasad imaju 430 prijava, a pregledom statičara utvrđeni su novi objekti s crvenom naljepnicom. Osim toga, javljaju se i novi problemi. Naime, 10-ak objekata je na klizištima.

– Svaki dan imamo tri ili četiri crvena objekta. Tek sad se vidi stvarno stanje. Bojim se da ćemo na kraju tih pregleda imati oko 80 objekata koji više nisu za upotrebu i koji će morati ići u značajniju sanaciju ili rušenje. Dodatna oštećenja nastaju i zbog ovih naknadnih podrhtavanja, a aktivirala su se i neka klizišta koja ćemo morati sanirati. Situacija je sve teža i teža – kazao je načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec te dodao kako stanovnicima kupuju materijal kako bi se sanirala manja oštećenja, do 30 tisuća kuna, a veća oštećenja će morati pričekati izradu elaborata sanacije te troškovnike.

Za sada je 30-ak objekata označeno za rušenje, a Općina i dalje radi na zbrinjavanju stanovnika čije kuće više nisu sigurne.

– Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji, ustanovili smo nakon pregleda statičara da im kuće nisu sigurne – kazao je Kolarec.