Prijava

Vaša prijava

Ove godine neće biti fašničke povorke – 112. Turopoljski fašnik održat će se online

[]

Približava se vrijeme karnevala, vrijeme Turopoljskog fašnika. Iako u izmijenjenim okolnostima, jer koronavirus je prekinuo stoljetnu tradiciju, 112. Turopoljski fašnik ipak stiže i to pod nazivom “Otkrij svoje drugo ja”. Kroz kratke online video sadržaje Turistička zajednica poziva građane da i u ovim izazovnim vremenima, unutar svog doma, u sebi pronađu tog fašničkog zabavljača, maskeranta, svoju smiješnu i veselu, pomalo luckastu stranu, svoju ludu, svoj alter ego.

– Nema veza što ove godine nema naše velike povorke, no to ne znači da Fašnik nećemo obilježiti. Prisjetit ćemo se i svih onih lijepih prošlih trenutaka i probuditi u sebi veseli duh Fašnika, kroz priče, fotografije, video sadržaj i naravno- krafne – poručuje ekipa Turopoljskog fašnika.

Vesela i na šalu spremna skupina turopoljskih fašničkih likova na čelu s Princom i Princezom Fašnika te prepoznatljivim maskotama Pajcekom, Lukom i Žirom već se sprema za preuzimanje vlasti i ključeva grada, a svoju će prisutnost, na društvenim mrežama i online platformama, započeti krajem siječnja, pa sve do sredine veljače, do već tradicionalnog spaljivanja Fašnika.