Prijava

Vaša prijava

Dinamo stiže u grad! ‘Oni jesu favoriti, ali dolaze ovdje, u našu kuću…’

[]

Subota se u Velikoj Gorici probudila okupana kišom, nekako siva i tmurna, pogotovo nakon što su stigle tužne vijesti iz Mraclina… Međutim, ova je subota, kakva god bila, i dan za nogomet. Prvoligaški, pa čak i šampionski. U grad, naime, dolazi zagrebački Dinamo, aktualni prvak i momčad koju dosad Gorica još nije pobijedila.

Sergej Jakirović i Valdas Dambrauskas nisu uspjeli, no nvoga puta Gorica ima novog trenera. Siniša Oreščanin je i dan uoči utakmice s “modrima” vrtio film iz Pule, iz remija s Istrom (1-1).

– Odmah nakon utakmice bili smo svjesni da nismo odigrali na očekivanoj razini, a problem je u prvom redu bila faza napada. Međutim, to je čak bilo i očekivano u ovoj fazi, budući da smo ipak premalo dosad bili zajedno, tek nešto više od dva tjedna. Vjerujemo da će to uskoro izgledati puno bolje, da bismo kroz dva, tri tjedna sve mogli pohvatati na pravi način. Optimisti smo jer mislim da su igrači dobro, da slušaju sve što od njih tražimo, a svi zajedno smo svjesni da smo protiv Istre mogli odigrati i bolju utakmicu. No bitno je znati razlog zašto nešto nije bilo dobro – kazao je Oreščanin, dodajući kako problema s ozljedama i izostancima i dalje ima.

– U usporedbi s Istrom, stanje u momčad je otprilike isto. Musa Muhammed u Puli je bio na klupi, ali više iz opreza, a ovoga puta je u konkurenciji za momčad. Sve ostalo je zasad isto, što se tiče Kahline, Suka, Mitrovića, Steenvoordena i Delfija.

To je, dakle, petorka koje neće biti u ovom sudaru, a hoće li biti iznenađenja za Dinamo, hoće li Gorica napasti ili braniti se…

– O taktici neću, to ću zadržati za sebe, ali Dinamu prepuštamo ulogu favorita. Gledao sam utakmicu protiv Rijeke i mislim da je ta utakmica pravi primjer za ono kad se kaže ‘i to je nogomet’. Rezultat je mogao biti potpuno drukčiji da je Dinamo realizirao svoje prilike prije nego što je Rijeka uspjela iz tranzicije postići dva prekrasna gola. Zato i kažem, Dinamu ide uloga favorita, ali ovakve utakmice i iz igrača i iz ljudi iz stožera izvlače dodatni motiv da damo sve od sebe kako bismo se pripremili na najbolji mogući način. Vjerujem da rezultat može otići na obje strane. Ponavljam, Dinamo je favorit, ali i nas će se nešto pitati – oprezan je, ali i optimističan trener Six.

S eventualna tri boda Gorica bi se izjednačila s Dinamom na tablici, no dalek je put do toga. Trebat će “orati i kopati” 90 minuta za prvu pobjedu Gorice protiv Dinama, ali i prvu pobjedu Siniše Oreščanina protiv Dinama.

– Kao trener Hajduka triput sam igrao protiv Dinama i sva tri puta doživio poraz, iako neki od njih možda i nisu bili baš potpuno zasluženi…. Međutim, to je ta individualna kvaliteta Dinama, koja uvijek nekako izađe na vidjelo u utakmicama koje su ‘na knap’. Ne treba tu ni nabrajati igrače poput Petkovića, Oršića, Gavranovića, Majera… Kad Dinamo na momčadskoj razini i ne odigra ništa posebno, ta individualna kvaliteta zna odlučiti. To je njihova najveća snaga, ali uvjeren sam da im momčadskom igrom možemo parirati. I nadam se najboljem – zaključio je trener.

U prvom sudaru s Dinamo ove sezone Gorica se od 0-2 vratila na 2-2 pa na kraju izgubila 3-2 u Maksimiru… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Čovjek s kapetanskom trakom u Puli, Aleksandar Jovičić, i ovoga će puta predvoditi obranu Gorice, a ne bude li u početnih 11 Matije Dvornekovića, ponovno će oko ruke staviti traku. Iako, jednu će traku svakako imati, onu na ozlijeđenom čelu.

– Kad smo se vratili kući iz Pule, otišao sam na šivanje i dobio sam tri ‘kopče’ kao uspomenu na utakmicu protiv Istre i taj sudar s Fuentesom. No dobro, to je iza nas, idemo se pripremiti za ono što nas čeka. Ja, naravno, nisam upitan za nastup protiv Dinama – sa smiješkom je rekao neuništivi Jovičić.

Puno su toga Goričani prošli u sudarima s Dinamom, puno je tu iskustava iz prošlosti, a cilj je uoči svake utakmice isti.

– Pokušat ćemo se suprotstaviti Dinamu kao i svakom drugom protivniku. Ova liga je teška, nepredvidljiva, nema lakog protivnika, sve utakmice su teške na svoj način, pa tako i ova. Kao što je i šef rekao, prepuštamo Dinamu ulogu favorita, ali oni dolaze u našu kuću i moramo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Bude li tako, moći ćemo se nadati pozitivnom rezultatu. Nikome ne želimo dozvoliti da se razmaše na našem stadionu, a isto vrijedi i za Dinamo – rekao je Jovičić pa za kraj odabrao utakmicu u kojoj mu se činilo da je Gorica bila najbliže pobjedi protiv “modrih”.

– Rekao bih da je to ona koja je završila 0-0, kad smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili, a Dinamu nismo praktički ništa dozvolili. Da, definitivno mislim da smo tu bili najbliži pobjedi, jer igrali smo zaista dobro. Čak smo u većem dijelu susreta igrali i presing, mislim da bi to mogao biti put koji i ovoga puta može biti presudan – završio je Jovičić.

Dvoboj na Gradskom stadionu počinje u 17.05 sati, a Gorica bi mogla izgledati ovako nekako:

Banić – Doka, Moro, Jovičić, Čabraja – Babec, Kalik – Špikić, Hamad (Golubickas), Lovrić – Matar (Mudrinski)


Subota - izvješće o broju oboljelih do 10 h

Od utorka poskupljuje benzin, a cijena dizela pada