Prijava

Vaša prijava

Sljedećeg tjedna dolazi veći broj statičara u općinu Pokupsko, ako ste počeli sanirati objekte donesite račune

[]

U općini Pokupsko oštećeno je oko 550 objekata, najviše je tu riječ o kućama, dok gospodarske zgrade nisu u ovom zbroju. Statičari su na terenu, ali nema ih dovoljno, pa je zatraženo da ih se pošalje veći broj, kako bi se kuće što prije pogledale, budući se mnogi mještani i dalje boje biti u njima.

– Imamo neslužbeno obećanje da bi se to moglo dogoditi sljedeći tjedan, jer će neki od statičara biti oslobođeni rada na području Banovine, a uz to dolaze u ispomoć i statičari iz drugih dijelova Hrvatske. – rekao je načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

Kako ističe ne zna se točan broj objekata s crvenim naljepnicama, otprilike ih je 20, a u Općini traže način kako bi najbrže i najlakše pomogli u sanaciji nastalih šteta.

-Stradali su i  sakralni objekti,  crkva je dobila crvenu naljepnicu, a isto se dogodilo s kapelama u Hotnji i Roženici. Mi ćemo u narednim danima pregledati zgrade od javne namjene, jer moramo imati sigurnost da znamo gdje ljudi mogu ili ne mogu boraviti. – dodaje Škrinjarić.

Načelnik podsjeća mještane koji su sami krenuli u sanaciju da u Općinu donesu račune kako bi dobili povrat sredstava.

-Ukoliko će biti potrebe za većim intervencijama tu još čekamo odluku kako ćemo sanirati te štete većeg iznosa. Još uvijek ne znamo ni što će biti s objektima koje čeka rušenje, hoćemo li to rušiti mi ili netko drugi. To će odlučiti Stožer.