Prijava

Vaša prijava

Detalji stravične nesreće: Vozilo je probilo prvi i drugi zid, zaustavilo se tek na trećem, unutra je bio djelatnik HAC-a

[]

Iako nam to jutros iz policije nisu htjeli potvrditi dok se ne završi očevid, u stravičnoj prometnoj nesreći na naplatnoj postaji Mraclin poginuo je djelatnik Hrvatskih autocesta nakon što se u objekt u kojem se nalazio zabio automobil.

Ivica Ribičić, iz HAC-ova sektora za naplatu cestarina, otkrio je da je poginuli kolega imao 53 godine, prenosi dnevnik.hr.

-Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo s obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena. Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, s obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo- kazao je Ribičić.

Rekao je da se ovakva nesreća ne pamti. -Ne znam kako bih to opisao. Toga ni u filmovima nema. Sjećate se prometne na naplatnim postajama Sveta Helena, ali ovo je gore, neopisivo nešto.- govori Ribičić.

Kako smo već pisali, na intervenciju su izašla i šestorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihov v.d. zapovjednika Ivica Maceković ispričao je da ih je na mjestu nesreće dočekao strašan prizor.

-Mi smo po dojavi isprva shvatili da je vozilo naletjelo baš na naplatnu kućicu, ali kad su vatrogasci došli tamo vidjeli su da je u upravnom objektu pored naplatnih kućica rupa u zidu.- kaže.

-Vozilo je probilo prvi i drugi zid, tek se na trećem zaustavilo. Unutra je bio djelatnik HAC-a i njega vozilo nije pregazilo, nego udarilo i odbacili. Dok smo mi došli djelatnici HAC-a su ga već bili pokrili dekom.- ispričao je Maceković.

Ističe da su zbog skučenosti prostora morali improvizirati kako bi došli do vozača za kojeg su isprva mislili da je preminuo.

-Kad smo došli do vozila vidjeli smo da je potpuno opušteno tijelo, pa smo isprva mislili da je preminuo, ali kad smo udarili malo po vozilu trznuo se. Bio je potpuno ošamućen, ali svjestan. Kad smo otvarali vrata spominjao je bolove po cijelom tijelu, da ga boli kuk, noga.- rekao je Maceković.

Kako bi izvukli ozlijeđenog vozača vatrogasci su morali rezati vrata automobila i sjedalo u kojemu je bio.

Točan uzrok nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.