Prijava

Vaša prijava

Kontrolori letenja donirali kontejnere obiteljima iz potresom pogođenih područja

[]

Potresi koji su u prosincu 2020. pogodili područje Sisačko-moslavačke županije nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Brojni građani ostali su bez krova nad glavom, a grad Petrinja i grad Glina pretrpjeli su najveću štetu. U pomoć su brzo priskočili brojni građani iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. Među njima su se našli i već poznati humanitarci – Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL). U znak solidarnosti i želje da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, HSSKL zajedno s Hrvatskom udrugom kontrolora letenja (HUKL) osigurao je potpuno stambeno opremljenu mobilnu kućicu koja će služiti kao novi privremeni dom za obitelj iz Gornjih Mokrica kraj Petrinje.

– Željeli smo prvenstveno pomoći obitelji s malom djecom, kako bi im u ovoj teškoj situaciji omogućili barem siguran i miran san dok se njihova kuća ne sanira. Do obitelji smo došli preko učiteljice Maje koja radi u školama u tom području – poručio je Krešimir Rakoci, predsjednik HSSKL-a.

Stambeni kontejner će omogućiti višegeneracijskoj obitelji s troje male djece mjesto za stanovanje dok se ne dovrši sanacija njihove obiteljske kuće kako bi ona ponovno bila sigurna za život. Uz HSSKL, identično opremljenu stambenu kućicu obitelji iz Gline s dvoje djece donirao je i Hrvatski sindikat prometnih pilota. I kuća ove obitelji teško je oštećena u potresu te nije sigurna za život.

Kontrolori letenja su zajedno s pilotima dostavili montirane kontejnere na adresu obje obitelji te ih pomogli postaviti. Kućice su opremljene spavaonicama, kupaonicom, priručnom kuhinjom u sklopu koje je stol, ormarima i dostatnim prostorom za dnevne aktivnosti. Dodatno, u ovim hladnim danima obitelj će se moći ugrijati klimatizacijskim uređajem.

Galerija fotografija