Prijava

Vaša prijava

Dinamo zaboravljen, Rijeka pred vratima, baš kao i novi napadač!

[]

Čujem da dečki u svlačionici pričaju da im je ovo najbolniji poraz u karijeri, najteži za podnijeti, a nije ni kod mene puno drukčije…, govorio je Dario Špikić jutro nakon dramatičnog, gotovo tragičnog poraza od Dinama (3-4), ali već tad je najbolji igrač te utakmice istaknuo ono što je apsolutno najvažnije:

– Moramo ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje, sljedeća utakmica dolazi vrlo brzo!

I upravo to su u goričkom taboru i učinili. Nije da se nije pričalo o Dinamu još dan ili dva, analiziralo sve ključne trenutke, ali dojam je da je ta utakmica – zaboravljena. Ostavljena u prošlosti, jer budućnost je izazovna. Konkretno, najbliža budućnost donosi gostovanje kod Rijeke na Rujevici u nedjelju. Dobra je okolnost u cijeloj ovoj priči upravo to, što se igra u nedjelju, osam dana nakon posljednje utakmice, što je sasvim dovoljno vremena za regeneraciju, i psihičku, i fizičku.

– Čeka nas jako teška utakmica, to je sasvim sigurno. Uostalom, i u svim ovim utakmicama u kojima smo ih pobjeđivali bilo je jako, jako teško – kazao je Špikić.

Doista, dobra iskustva ima Gorica s Riječanima. Na istom ovom terenu, na brzoj i nezgodnoj Rujevici, s istim protivnikom, Gorica je u ljeto 2018. započela svoju prvoligašku avanturu, izgubila 0-2 i izgubila – zadnji put! U sljedećih sedam utakmica, bila u Rijeci, bilo u Velikoj Gorici, Gorica je pobijedila šest puta i remizirala jedanput, što je gotovo nevjerojatan niz u sudaru s protivnikom ovakve kvalitete…

Međutim, od brojanja uspjeha iz prošlosti nema previše koristi. I treneri će najčešće reći kako “prethodni rezultati nemaju nikakve veze s budućima” i to je konačna istina. Gorica će istrčati na Rujevicu s dovoljno samopouzdanja, to je možda i najveći benefit tog niza, ali Gorica s dovoljno samopouzdanja istrčava i na Maksimir, i na Poljud, i na Gradski vrt… Niz uspjeha postoji samo zato da bi ga se pokušalo produžiti koliko god je moguće, ali od povijesti je definitivno uvijek važnija sadašnjost.

A aktualni trenutak kaže kako Darija Špikića neće biti na Rujevici zbog žutih kartona, kako se očekuje povratak silno važnog veznjaka Joeya Suka, s kojim bi sigurno sve bilo puno lakše i u sudaru s Dinamom, kako će Rijeci to biti četvrta utakmica u desetak dana…

Istovremeno, čekaju se vijesti iz “trgovačkog” sektora. Puno se priča o dolascima i odlascima, pojavljuje se cijeli niz kombinacija, a čini se da će u sljedećih dan, dva prvi posao biti i dovršen.

Za Goricu bi, naime, trebao potpisati liberijski napadač Sylvanus Nimely (22), koji stiže iz druge momčadi moskovskog Spartaka, koja se natječe u drugoj ruskoj ligi. Talentirani Liberijac primarno je središnji napadač, no može i na krilo, jer jedna od najjačih karakteristika mu je brzina i dribling. Kažu da bi trebao biti zamjena za Kristijana Lovrića, kad ovaj jednom ode…

Zasad je Lovrić i dalje u Gorici, iako ga se povezivalo s Bolognom, Valdasovim Ludogorecom i još nekim klubovima. I dalje su ovdje i Špikić i Čabraja, koje se povezivalo s Dinamom, kao i Musa Muhammed, kojeg je pratio ukrajinski Dnjipro. Upita ima za još neke igrače, ali sve je izvjesnije da neće doći ni do kakve rasprodaje, da će Gorica nastaviti borbu za bodove u prilično jakom sastavu.

S Lovrićem, Špikićem, Čabrajom, tim malim Nimelyjem, pa s oporavljenim Sukom, Steenvoordenom, Mitrovićem, nadamo se uskoro i Irancem Delfijem… Ajmo, Gorica!


Majcunić: “Bitna pobjeda za nas”

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici