Prijava

Vaša prijava

Grad poziva udruge da prijave projekte iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te brige za branitelje

[]

Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2021. godini. Na ovj poziv mogu se prijaviti udruge s programima ili projektima u području socijalno-humanitarne djelatnosti, zaštite od nasilja u obitelji, brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi, prevencije bolesti i zdravstvene zaštite te brige za branitelje Domovinskog rata.

Za financiranje programa/projekata za ovu svrhu Grad je izdvojio 885 tisuća kuna. Od tog iznosa, socijalno-humanitarni i zdravstveni programi dobit će 585 tisuća, a braniteljske udruge 300 tisuća kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/ projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 120 tisuća kuna.

Rok za dostavu prijedloga je 1.ožujka.

Osim toga, Grad je objavio i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskim udrugama u 2021. godini i to za aktivnosti za koje nisu odobrena sredstva temeljem drugih javnih poziva Grada Velike Gorice. To se odnosi na donacije i sponzorstva, obilježavanje značajnih datuma i važnih obljetnica, organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično, jačanje kapaciteta udruge (inicijalna pomoć udrugama za razvoj aktivnosti u lokalnoj zajednici, osnaživanje udruga koje pružaju usluge korisnicima u lokalnoj zajednici, manje potpore za nabavu opreme i slično), edukacije te podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga s područja Grada.

Za ovu svrhu Grad je izdvojio 255 tisuća kuna. Od tog iznosa, 80 tiuća je naimjenjeno socijalno-humanitarnim  zdravstvenim aktivnostima, a 175 tisuća za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Najmanji iznos financijske potpore koji se može prijaviti i ugovoriti po ovom pozivu je 1.000, a najveći iznos je 15 tisuća kuna.

Javni poziv otvoren je do 30. studenog ili do iskoristivosti sredstva u Proračunu Grada Velike Gorice za 2021. godinu.