Prijava

Vaša prijava

U lov na Ligu za prvaka: Dubrovnik za početak proljeća

[]

Na Svjetskom prvenstvu u Egiptu preostalo je samo podijeliti medalju u nedjelju, hrvatski debakl već je u ropotarnici povijesti, dobili smo i novog izbornika… I dok se sve to događalo u svijetu hrvatskog rukometa, rukometaši Gorice u miru i tišini pripremali su se za nastavak prvenstva.

A u njega kreću kao vodeća momčad Paket24 Premijer lige, iako treba reći da to prvo mjesto dijele s Porečom, od kojeg su izgubili u posljednjem kolu prije zimske stanke, duge nešto više od mjesec dana.

– Mogu biti zadovoljan odrađenim tijekom ovih priprema, a najzadovoljniji sam zbog toga što nije bilo ozljeda, što potpuno spremni dočekujemo nastavak prvenstva – kaže trener Andrija Nikolić.

Značajnih promjena u sastavu nema, jedina je odlazak pivota Antonija Ljubića u Poreč, no u globalu se može reći kako Gorica u nastavak sezone kreće s istim snagama. Uigravala se momčad prijateljskim utakmicama protiv Bjelovara, Metalca, Ruda i PPD Zagreba, a u “generalnoj probi” u ponedjeljak izgubili su 26-23 od makedonskog Rabotničkog, na čijoj klupi sjedi bivši izbornik Željko Babić.

Prvi protivnik u proljetnom dijelu sezone bit će Dubrovnik, koji je na osmome mjestu s pet osvojenih bodova iz 11 utakmica. Igra se u subotu u 19 sati u našoj Gradskoj dvorani.

– U svaku utakmicu moramo ulaziti punom snagom, pa tako i u ovu, jer ovo je liga u kojoj svaki protivnik ima kvalitetu. I Dubrovnik je vrlo nezgodna momčad, morat ćemo biti na svom maksimimu ako želimo osvojiti bodove – poziva na punu mobilizaciju trener Nikolić.

Kao i momčad, isti su ostali i ciljevi za proljeće.

– Želimo u Ligu za prvaka, to je cilj i ambicija o kojoj govorimo od početka. I uvjeran sam da to možemo i ostvariti, imamo i snagu i kvalitetu – zaključio je trener HRK Gorice.