Prijava

Vaša prijava

Hrabra i sretna Gorica! Sedmi put sredili Rijeku na ‘svom terenu’ na Rujevici

[]

Niz traje i dalje, Gorica je već osmu utakmicu zaredom neporažena protiv Rijeke, pri čemu ima jedan remi i sedam pobjeda! Ova sedma izborena je pomalo sretno, ali i uz veliku količinu borbenosti, želje i energije. Sedma pobjeda protiv Rijeke, četvrta zaredom na Rujevici, prva trenera Oreščanina iz trećeg pokušaja. Protiv Dinama prije osam dana sreće nije bilo, ovoga puta Gorica ju je zaslužila… I otišla na sedam bodova prednosti ispred Rijeke, na trećoj poziciji, onoj koja vodi u Europu.

Nije dobro Gorica otvorila ovu utakmicu, nakon prvih pet solidnih slijedilo je 20-ak prilično loših minuta. Vidjeli smo u tom razdoblju stativu Andrijaševića, sjajnu šansu Menala i još neke opasne situacije, što će reći da su Goričani u tim trenucima – preživljavali. I, kao i toliko puta dosad na ovom stadionu, preživjeli.

Igrala se 28. minuta kad je Gorica dobila jedan korner na lijevoj strani, onoj s koje kornere izvodi Kristijan Lovrić. Poslao je oštru loptu na prvu stativu, činilo se kao da gađa izravno na gol, a pomoć je stigla od – Franka Andrijaševića. Igrač Rijeke zahvatio je loptu glavom i poslao je u malu mrežicu vlastitoga gola za vodstvo momčadi u crnim dresovima.

Uspjela je nakon toga Gorica uspostaviti ravnotežu, stvoriti još nekoliko lijepih situacija i “umiriti” utakmicu. I čekati novu šansu… A ona je došla baš u idealnom trenutku, u samoj završnici poluvremena. I ovoga puta domaći je igrač bio “asistent”, zahvalnicu možemo poslati golmanu Ivanu Nevistiću, koji je pogrešno dodao loptu, do nje je došao Lovrić i pospremio je u mrežu za veliko, veliko vodstvo.

U nastavku je Rijeka napadala, Gorica se organizirano branila, ali taj je blok popustio dovoljno puta da dobijemo još jednog junaka. Ime mu je Ivan Banić, a golman Gorice taj je epitet zaslužio s nekoliko briljantnih intervencija, obrana koje spadaju u kategoriju zicera… Imao je jako puno posla, gorički šesnaesterac često je bio pun protivničkih igrača, ali Banić je doista blistao.

Kad su Riječane iscrpili stalni napadi, dobila je prostora i Gorica, koja je dvadesetak minuta prije kraja mogla riješiti utakmicu, no zicere su promašivali prvo Lovrić, a zatim Matar. Tek u 78. minuti trener Siniša Oreščanin odlučio se za prve izmjene, s jedinim ciljem da se što mirnije dočeka kraj. U tome je Gorica i uspjela, uz značajnu dožu sreće, i još značajniju hrabrosti, odnijela je kući nova tri boda.

Na kraju je još i zaiskrilo, Nasiru Moro dobio je crveni karton zbog preoštrog starta na Mudražiji, a isključen je i branič Rijeke Luka Capan, koji je u toj gužvi bio najagresivniji…

Odmora nema, već u srijedu slijedi novo gostovanje, u 15 sati počinje sudar s Varaždinom!

RIJEKA – GORICA 0-2
RIJEKA Stadion Rujevica. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić i Ivica Modrić (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Goran Gabrilo (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: 0-1 Andrijašević (27-ag), 0-2 Lovrić (44)
RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Capan, Galović, Arsenić (od 68. Murić), Štefulj – Andrijašević, Gnezda Čerin (od 68. Pavičić), Lončar, Menalo (od 81. Mudražija) – Kulenović. Trener Simon Rožman.
GORICA: Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja – Babec (od 86. Pršir), Suk – Hamad (od 90. Moro), Dvorneković (od 78. Mitrović), Lovrić (od 78. Muhammed) – Dieye. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Galović (Rijeka), Suk, Dvorneković, Babec, Banić (Gorica)
CRVENI KARTONI: Capan (Rijeka), Moro (Gorica)