Prijava

Vaša prijava

VIDEO Grad će za rad vatrogasaca i folkloraša izdvojiti skoro 4 milijuna kuna

[]

Grad Velika Gorica i u ovoj će godini podržati rad Zajednice kulturno umjetničkih udruga te goričke Vatrogasne zajednice s nešto manje od 4 milijuna kuna! V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar potpisao je ugovore o sufinanciranju njihovog rada s predsjednikom Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Vladimirom Štarkeljom te predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica Daliborom Mrakovčićem.

-To su zajednice koje predstavljaju Veliku Goricu, obogaćuju društveni život, predstavljaju plemenitost i volonterizam. U ovim teškim vremenima pokazali su svoj entuzijazam prema onome što rade. Stoga, sredstva za njihov rad nismo smanjivali – istaknuo je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar te je posebno pohvalio i zahvalio vatrogascima što su još jednom pokazali da su uvijek tu kada ih trebamo, a vidjelo se to 29.prosinca ubrzo nakon potresa. Inače, za rad vatrogasaca Grad će u ovoj godini isplatiti 2 milijuna i 300 tisuća kuna.

01.02.2021. Potpisivanje ugovora o sufinanciranju rada ZKUU i Vatrogasne zajednice foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– U tijeku je nabava 8 vatrogasnih vozila koja će biti podijeljena goričkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić, no potreba je i dalje mnogo te im je svaka kuna dobrodošla.

Nešto manje, no ništa manje vrijednije, dobit će kulturno-umjetničke udruge. Za njihov rad biti će izdvojeno milijun i 450 tisuća kuna. Unazad godinu dana, oni su svoj rad usmjerili na opremanju za budućnost. Nabavljaju tako narodne nošnje i instrumente, uređuju prostorije…i čekaju neka povoljnija vremena za ponovno okupljanje.