Prijava

Vaša prijava

Grad ‘povukao’ 5.5 milijuna kuna za gradnju biciklističke staze do Starog Čiča

[]

Izvrsna vijessti stiže iz Grada Velike Gorice! Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Velikoj Gorici odobrilo je 5.417.677,52 kuna za projekt “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice”. Sredstva su to koja će Grad dobiti za izgradnju 3.115,18 metara biciklističke staze s rasvjetom od goričke obilaznice do Starog Čiča, uz nekadašnji radar i jezero Vukovina. Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake. Točnije, staza će dobiti 61 rasvjetni stup na gotovo tri kilometra već postojeće biciklističke staze.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima na projektima za građane Velike Gorice. Odobreno nam je 85 posto vrijednosti projekta za izgradnju biciklističke staze do Starog Čiča i postavljanje javne rasvjete na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ostatak od 956.060 kuna za gradnju biciklističke staze osigurat će Grad Velika Gorica.

Dodajmo i kako je ovaj projekt među prijavljenima ministarstvo izabralo za sufinanciranje u sklopu projekta “Sustav biciklističkih staza Urbane agomeracije Zagreb”, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.