Prijava

Vaša prijava

MORH: Do petka se zbog planiranih letova očekuje kratkotrajna pojačana buka

[]

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će od utorka, 2. veljače do petka, 5. veljače, u vremenu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Uvažavajući pojačanu osjetljivost građana na buku uslijed nedavnih potresa, probni letovi do daljnjeg se neće provoditi u dosad uobičajenoj zoni letenja “Lekenik” u Sisačko-moslavačkoj županiji, već će se provoditi u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” te privremenoj ruti ubrzanja.

Planirani letovi provodit će se na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1.000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

– Tijekom provedbe planiranih letova, ukoliko meteorološka situacija bude povoljna postoji mogućnost probijanja zvučnog zida na ranije spomenutim rutama pri čemu se očekuje kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje. Podsjećamo, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, a zona “Čazma” privremeno je ishodovana u suradnji i uz suglasnost Hrvatske kontrole zračne plovidbe – kazali su iz MORH-a.