Prijava

Vaša prijava

Loš dan za Goricu u Varaždinu: Vodili pa izgubili u 90…

[]

Praznih ruku nogometaši Gorice vraćaju se iz Varaždina. Bez Suka, Babeca, More i Kahline, na travnjaku na kojem su se vidjele posljedice snijega posljednjih dana, Gorica je igrala utakmicu u kojoj je vodila, imala nekoliko jako dobrih šansi, ali i opasno živjela u nekim trenucima. Na kraju, u posljednjih 15-ak minuta, koncentracija je popustila i domaćin je došao do pobjede 2-1.

Neobična je to bila nogometna predstava u Varaždinu, na prilično teškom terenu, po neugodnom vjetru koji je dodatno otežavao igračima, pa i ne čudi previše što je na obje strane bilo čitav niz pogrešaka u dodavanju, u proigravanju… Iz tih pogrešaka rađale su se i zanimljive situacije pred oba gola, no jedini koji je zabio i ovoga je puta bio Kristijan Lovrić.

Gol za vodstvo dogodio se u 21. minuti, nakon dva slobodnjaka u izglednim situacijama za Lovrića u razmaku od minute. Oba puta pogodio je prvi strijelac lige u živi zid. U prvoj situaciji pogodio je čak i svoga suigrača Kalika, koji mu je nakon drugog pokušaja sjajno odigrao na stranu, a Lovrić efektno pogodio za svoj 13. gol u prvenstvu.

Imao i Varaždin svojih prilika, teško se gorička izvedba u tom prvom poluvremenu moglo nazvati posebno dobrom, ali najvažnije je bilo što je u rukama bilo vodstvo. Teško stečeno, bez nekoliko važnih igrača, u teškim uvjetima…

Moglo je vodstvo biti povećano već u 47. minuti, zapravo moralo je biti, jer Jiloan Hamad je promašio – nemoguće! Lopta mu je doletjela na tri, četiri metra od gola, trebalo je samo ugurati je u gol, ali nekako je uspio pogoditi prečku. Situacija je to u kojoj je doslovno bilo teže promašiti nego zabiti…

I to se Gorici ovoga puta osvetilo. Igrala je kudikamo povezanije i bolje u nastavku, no primila je dva gola i ostala praznih ruku. Prvo je u 77. minuti koban bio jedan prekid, nakon kojeg je u gužvi najbolje reagirao Kolumbijac Obregon, da bi u posljednjoj minuti za potpuni preokret zabio Gabrijel Boban, samo dan nakon što je postao igrač Varaždina.

Prilika za popravak propuštenog, ali i još jedan težak izazov, očekuje Goričane u ponedjeljak, kad gostuju kod Slaven Belupa.

VARAŽDIN – GORICA 2-1
VARAŽDIN Stadion Varteks. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Goran Loparac (Sladojevci) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Ivan Bebek (Rijeke). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Lovrić (21), 1-1 Obregon (77), 2-1 Boban (90)
VARAŽDIN: Horkaš – Tkalčić, Stolnik (od 79. Čelić), Pellumbi, Urata – Senić (od 46. Herrera), Đurasek, Postonjski (od 58. Grgec) – Posavec, Petković (od 46. Boban) – Obregon (od 90. Benko). Trener Zoran Kastel.
GORICA: Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Muhammed – Kalik, Pršir (od 46. Golubickas) – Špikić (od 75. Mitrović), Hamad (od 75. Dvorneković), Lovrić – Dieye (od 75. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Senić, Petković (Varaždin), Golubickas (Gorica)