Prijava

Vaša prijava

Nogometaši iz Novog Čiča u punom pogonu

[]

Minulog ponedjeljka, čim je to dozvolilo epidemiološko popuštanje, gotovo svi nogometni klubovi širom Turopolja započeli su pripreme za proljetnu polusezonu. Startali su tako i nogometaši Dinama Hidrel iz Novog Čiča. Najprije seniori, ali postepeno i oni mlađi, iz škole nogometa. Predsjednica kluba Ivana Cesarec i nastavnica engleskog jezika u OŠ Novo Čiče kaže:

– Djeca su jedva dočekala start priprema jer su zimski mjeseci bili jako dugi i bez ikakvih događanja što se tiče slobodnih aktivnosti – kaže Ivana.

Predsjednica baš i nije bila bez posla, dapače. Osim obaveza u obitelji i školi vodila se bitka s koronom i potresima, a uspjela je konačno organizirati i izdavanje knjige o klubu za razdoblje od osnutka kluba 1948. do 1998. godine. Svaka čast i zahvala za sve.

Mario Kajinić, trener seniora Dinamo Hidrela, otkrio je najvažnije što se seniora tiče.

– Treninzi na našem igralištu su četiri puta tjedno, a momčad se gotovo nije promijenila, osim što se vratio naš Josip Risonjić, a moguć je povratak još dvojice. Polusezone će preskočiti Marko Šantek zbog osobnih obaveza, a u treningu su vratari Mario Zagorac, Šimić i Nikolić te igrači Jakovljević, Panić, Čurla, Balenović, Zorić, Blažević, Žugaj, P. Sudar, Španiček, Topalović, Filip Đuksi, Bartolić, Hladni, Čičak, Jurišić, Slivak, Marko Rus, Vukadin, Risonjić i Hozjan. Dogovorene su test utakmice s Posavcem 7. veljače od 13 sati na pomoćnom terenu stadiona HNK Gorice, 14. veljače nam stiže NK Zelengaj u 14 sati, a 21. igramo kup utakmicu kontra Mladosti doma. Drugo kolo kupa igra se 28. veljače ili će biti prijateljska ako ispadnemo. Odlučili smo priključiti i juniore te ih polako pripremati i za seniorski nogomet – rekao je Mario Kajinić.