Prijava

Vaša prijava

Gradićima pobjeda, Jelačiću komplimenti

[]

Četvrtoligašu iz Gradića i petoligašu Jelačiću bila je minule subote prva pripremna utakmica. Da je bila prvenstvena i da se birao igrač utakmice, bio bi to vratar Gradića Zagorac. Obranio je nekoliko zicera te u 83. minuti kazneni udarac Prizmiću nakon rušenja Nezirovića. Jedini pogodak dogodio se u 44. minuti nakon kornera Hrženjaka s lijeve strane kada je glavom pucao Pralas a loptu u mrežu pospremio Ante Radoš. Obostrano se igralo dopadljivo, žustro uz mnogo kombinatorike i više neiskorištenih prigoda.

Već u 5. minuti Igor Hajduk je ubačaj s desne strane s pet metara skrenuo tik pored lijeve vratnice. Zar se to može dogoditi i Igoru, pitao je netko od prisutnih aludirajući na golgeterske atribute negdašnjeg topnika Gorice.

U 18. minuti uzvratio je Jelačić pokazavši da je u najmanju ruku ravnopravan jače rangiranom. Po desnoj strani prema zapadu (obližnjoj crkvi) kombinirali su Mateo Nikić i Prizmić koji je iz sprinta centrirao a Miletić glavom pucao iznad grede. Sve munjevito i efektno. Nova velika opasnost za vrata Gradića samo dvije minute kasnije. Nakon krasne i poduže kombinacije, Jelačićev Krasnić utrčao je s loptom sam pred odličnog vratara Zagorca, koji je iz susjednog Kuča, i umjesto da napadač ide na realizaciju pokušao je nepotrebno asistirati i prigoda za gol otišla je u nepovrat.

Gradići nisu ostali dužni i u 24. minuti Pralas je probio lijevu stranu i sprintajući prema sredini gađao je suprotne rašlje ali zamalo nije pogodio. Zabiti je mogao i Rovišan u 37. minuti a neobranjiv udarac završio je uz samu lijevu vratnicu nažalost po Jelačić s vanjske strane. I onda se u 44. minuti dogodio jedini pogodak kad je na korner otišao stoper Radoš i uz pomoć Hrženjaka i Pralasa zabio za rutinsku pobjedu.

NK Gradići pripremaju se za nastavak sezone u 4. HNL

NK Ban Jelačić bori se za vrh u petom rangu natjecanja

Mnogo zanimljivih događanja bilo je i nakon odmora kad su u sastavima krenule mnoge rošade. Hajduk je u 47. minuti pucao glavom nakon centaršuta s desna i nije bio precizan, otišlo je previsoko. Precizan do bola bio je Ivan Smok u 49. minuti iz slobodnjaka iz takozvanog mrtvog kuta s korner linije s udaljenosti od 17 metara s lijeve strane. Opalio je snažno, visoko i rezanu uz prvu vratnicu a Zagorac se morao opružiti da je izbaci iz putanje prema mreži a netko od domaćih drukera je povikao da je bila “unutra” ali djelitelj pravde samo je odmahnuo glavom. Bio je Dolibašić ispravan jer vratar je loptu izbacio neposredno uz prvu vratnicu i lopta nije imala mogućnost cijela proći zamišljenu liniju vrata. Prigode su se i dalje redale kao na traci neke “fabrike” (tvornice).

U 50. minuti snažno i nisko pucao je Jelačićev stoper Matić a lopta je “liznula” vratnicu. Četiri minute potom Pralas je glavom nakon kornera pucao žestoko malo iznad grede a uzvrato je Smok iz slobodnjaka malo iskosa pored bližih rašlji. U 61. minuti nova velika prilika Jelačića. Sam pred vratara Zagorca stigao je Marko Rajić, brat trenera Jelačića, a jedan na jedan pobjednik je bio vratar Gradića. I posljednja velika prilika za Jelačić da možda zasluženo izjednači rezultat dogodila se u 83. minuti. U naletu prema vratima Gradića bio je Nezirović kojeg je u duelu pokupio vratar Zagorac i Dolibašić je opravdano pokazao na 11 metara (suđenje je čitavu utakmicu bilo odlično). Loptu je namjestio Prizmić i gađao svoj desni kut dolje ali Zagorac je pogodio stranu i lakoćom spasio pobjedu Gradića.

JELAČIĆ – GRADIĆI 0-1
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano u subotu 6. veljače od 11 sati. Sudac: Dolibašić (Velika Gorica).
Strijelac: 0-1 Radoš (44).
JELAČIĆ: Sakač, Prizmić, Matić, Čumpek, Rovišan, Smok, M. Nikić, Krasnić, Harambašić, Memić, Miletić (još su igrali: Marković, Jergovski, Nezirović, Te. Sremić, To. Sremić, A. Nikić, Matković, M. Rajić, Polić). Trener: Stefan Rajić
GRADIĆI: Zagorac, Turkalj, Krstanović, Hrženjak, Brdek, K. Budimir, Pralas, Radoš, Borovac, Vojnić, I. Hajduk (još su igrali: Abazi, Sukser, Božić, I. Cindrić, Đuđić, Belčić, Meštrović, M. Cindrić, Milić). Trener: Goran Jelavić