Prijava

Vaša prijava

Šok u Vinkovcima: Spačva protiv Gorice do tek treće pobjede u sezoni

[]

Na put prema istoku, u goste kod vinkovačke Spačve, rukometaši Gorice otišli su kao izraziti favoriti. Tablica je govorila kako Gorica dijeli prvo mjesto, ali i kako je njezin protivnik uspio dobiti samo dvije utakmice ove sezone. I tradicija je govorila u korist Gorice, koja je na ovom gostovanju u posljednje vrijeme dobro prolazila, no sva ta faktografija postala je nevažna u trenutku kad je utakmica počelo. I, pogotovo, u trenutku kad je završila.

Spačva je nakon ovih 60 minuta slavila pobjedu 32-27, treću ukupno u prvih 13 kola, a Goričani su doživjeli treći poraz, također u 13 utakmica.

U prvom poluvremenu ništa nije ukazivalo na takav rasplet, Goričani su kontrolu utakmice držali u svojim rukama, vodili nekoliko puta i tri gola razlike, no domaćin nije odustajao i na kraju obostrano vrlo efikasnog poluvremena semafor je pokazivao 17-17. U nastavku je nešto bolje izgledala Spačva, koja je češće vodila u tih početnih 20 minuta drugog poluvremena, da bi se u samoj završnici i konačno odvojila. Gorica ove večeri jednostavno nije imala dovoljno raspoloženih igrača za išta više od poraza…

Juro Čakarić predvodio je goričke strijelce u ovom porazu sa šest golova, Lucian Bura dodao je pet, a Matej Svržnjak i Hrvoje Ceković precizni su bili po četiri puta. Tomislav Sladoljev u ovoj je utakmici sudjelovao samo kao promatrač, pa je na golu Gorice bio Stipe Purić, koji je skupio osam obrana.

Ovim porazom Goričani su pali na treće mjesto na tablici. Poreč je vodeći s 20 bodova, a po 18 imaju drugoplasirani Varaždin, treća Gorica i četvrte Sesvete. Na petome mjestu, sa 14 bodova, nalazi se Dubrava, koja je i sljedeći protivnik Gorice. Na svom parketu će Goričani morati pružiti kudikamo bolju partiju nego u Vinkovcima, budući da je riječ o izravnoj borbi za Ligu za prvaka.