Prijava

Vaša prijava

Gorica u Koprivnici: ‘Nikad nije lako s Belupom, neće biti ni ovoga puta’

[]

Sezona aktualna, slika prva. Drugo je kolo prvenstva, odmah nakon startne pobjede u Varaždinu (5-1), Gorica dolazi u Koprivnicu. I gubi 1-0 sve do 86. minute, muči se i traži način kako probiti snažni i organizirani blok Slaven Belupa. Bezuspješno traži način sve do te same završnice, kad Josip Mitrović puca, na odbijenu loptu natrčava Albi Doka, vraća je u sredinu, a tamo Ognjen Mudrinski zabija za izjednačenje. Šest minuta poslije, u drugoj minuti sučeve nadoknade, nabacio je Matija Dvorneković, a glavom za potpuni preokret pogađa ponovno isti igrač, ponovno Ognjen Mudrinski.

Sezona aktualna, slika druga. Jedanaesto je kolo prvenstva, Veliku Goricu baš je taj dan prekrio snijeg, s takvim “tajmingom” da je bilo praktički nemoguće pripremiti igralište bolje od čišćenja oba šesnaesterca te linija centra i ruba terena. Vijeća se hoće li se uopće igrati, a na kraju pada odluka – igra se! I Gorica je igrala dobro, koliko je to već bilo moguće u takvim uvjetima, stvorila je pet, šest, sedam šansi, ali do gola nije uspjela doći. Slaven Belupo, s druge strane, zabio je nakon prekida, stoper Soldo pogodio je za pobjedu koju je trener Tomislav Stipić proslavio bacanjem u snijeg na “lastavicu”, iste sekunde kad je sudac označio kraj…

Sezona aktualna, slika treća, donosi novi ogled s istim protivnikom, jednim od onih za koje se kaže “s njima nikad nije lako”.

– Nema momčadi u HNL-u koja može otići u Koprivnicu sa sigurnošću da će pobijediti. U skladu s tim, siguran sam da i nas čeka jako teška i zahtjevna utakmica – kaže Siniša Oreščanin u najavi utakmice zakazane za ponedjeljak u 18 sati.

Igrat će se na kišom natopljenom terenu, na stadionu na kojem Gorica vrlo rijetko igra tečno i oku ugodno, a ima to puno veze i s onim što Slaven Belupo igra, s nogometom kojeg voli trener Stipić. Čvrsto, tvrdo, agresivno, zatvoreno pa na kontre.

– Slaven Belupo je momčad s identitetom kojeg živi kroz svog trenera. Kolega Stipić ondje je već više od godinu dana, ima specifičan stil vođenja momčadi, no igrači su očito prihvatili taj njegov stil, koji se temelji na puno agresije, pogotovo na domaćem terenu – ističe trener Oreščanin.

Iz dosadašnjih pet odlazaka u Koprivnicu njegovi su igrači izvukli dvije pobjede, jedan remi i dva poraza, pri čemu su zabili samo tri gola, ova dva Mudrinskog i onaj jedan Atiemwena, za pobjedu u prvom prvoligaškom gostovanju na stadionu Ivan Kušek Apaš. Sve tu to pokazatelji da se doista radi o teškom gostovanju, pogotovo u trenucima kad se još u glavama analizira što se dogodilo u porazu u Varaždinu (1-2), gdje su sva tri boda u završnici pretvorena u – nulu.

– Svjesni smo svega što se dogodilo u toj utakmici, da smo imali sve u svojim rukama i praktički svojim propustima odveli susret na mlin Varaždina. Dobre detalje iz te utakmice ćemo pokušati ponoviti, a bit će važno i što je više moguće produžiti razdoblja naše dobre igre. Veseli me što vidim da igrači sve bolje usvajaju ono što želimo od njih i siguran sam da će to izgledati sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo. Ipak smo mi tu tek mjesec dana, treba za ovaj proces vremena, no rekao bih da je sad već vrijeme da se taj rad sve više vidi na terenu – kazao je Oreščanin.

Zdravstveno stanje u momčadi, kaže trener, u tih njihovih mjesec dana nikad nije bilo ovako dobro, što je svakako razlog za optimizam nakon svih silnih problema u Varaždinu. Neće biti Kahline, Delfija i suspendiranog More, no svi ostali trebali bi biti na raspolaganju treneru. Babec i Suk su odradili kartone, oporavio se i Steenvoorden, a pravo nastupa imaju i dva nova igrača, Cheick Keita i Sylvanus Nimely.

– Vidjet ćemo još koliko ozbiljno možemo računati na njih već za ovu utakmicu, ipak su tek dva dana s nama, no siguran sam da će nam obojica pomoći u nastavku sezone – kaže trener.

Iz prva četiri proljetna kola Gorica je uzela četiri boda, stiže prilika za nova tri. I za hvatanje zaleta za novi pozitivan niz…