Prijava

Vaša prijava

Kabaret “Vla Vla Vlajland” stiže u dvoranu Gorica

[]

Na kazališne daske dvorane Gorica stiže kabaret Kazališta Moruzgva – „Vla Vla Vlajland“.

Ovo je četvrti kabaret Ivana Lea Leme, a u kojem žanrovski kombinira storytelling, stand up, burlesque i mnoge tipično kabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost, provokativnost u izboru tema…

Glavna akterica u ovoj monodrami je Ecija Ojdanić, koja je kako ističe redatelj Lemo, njegova višedesetljetna muza. Oboje su podrijetlom Vlaji iz Dalmatinske zagore pa su ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta.

– U Vla Vla Vlajland kabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju – stoji u opisu monodrame.

Prodaja ulaznica kreće 10.veljače, a kupiti ih možete ONLINE ili osobno na blagajni Pučkog otvorenog učilišta po cijeni od 50 kuna. S obzirom da je broj gledatelja ograničen na 44, kupite svoju ulaznicu na vrijeme.