Prijava

Vaša prijava

SDP reagirao na medijske natpise o bivšem direktoru GSG-a Tomislavu Landeki

[]

Nakon što je jutros Tomislav Landeka otišao s mjesta direktora Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica, gorički SDP je reagirao priopćenjem za medije. Osvrnuli su se na činjenicu kako je Landeka, iako već osam godina na čelu GSG-a, od 2019. obnašao i dužnost ravnatelja Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. U svom očitovanju iskazali su nezadovoljstvo radom Landeke na sad već bivšem radnom mjestu u goričkoj tvrtki.

– Još jedno veliko postignuće HDZ-a – jedan čovjek istovremeno vodi gradsku javnu tvrtku i županijsku javnu ustanovu. Nije metafizika, niti je čovjek Supermen. Priča je prizemna. Prema mjerilima HDZ-a, normalna i svrsishodna. Jer, čovjek je Tomislav Landeka, kako sam sebe naziva, “stručnjak za energetsku obnovu zgrada”. Onaj Tomislav Landeka koji na reklamacije stanara kojima je kao stručnjak vodio energetsku obnovu odgovara “čekajte da se skupi 4-5 reklamacija, pa neće valjda majstori izlaziti na svaku pritužbu”, koji GSG vodi popodne i subotom, osam sati tjedno, kojemu su zbog nepridržavanja procedura internog bankarstva hakeri „dignuli“ 700 tisuća kuna pričuve koju plaćaju stanari. Onaj Tomislav Landeka koji vodi i Županijsku upravu za ceste, kojoj USKOK istražuje asfaltiranje cesta oko Zeline – napisali su SDP-ovci.

No, smatraju da je odgovornost zbog ove situacije, da je jedan čovjek na dvije direktorske pozicije, na čelnicima HDZ-a Velike Gorice te nezavisne liste Stjepana Kožića.

– Oni imenuju nadzorne odbore i upravna vijeća, tijela koja imenuju Landeku na poziciju ‘dvohljeba’. Ovo pokazuje do sada nezabilježeni oblik i stupanj bahatosti, postavljanje podobnosti iznad javnih potreba građana. Niti stanari 368 objekata u gradu kojima upravlja GSG ne zaslužuju “stručnjaka” koji o njima brine osam sati tjedno, niti žitelji Zagrebačke županije zaslužuju osobu čiji rad propituje USKOK u ‘fušu’ brine i o stambenom fondu Velike Gorice. Pa makar taj “stručnjak” bio i potpredsjednik HDZ-a Zagrebačke županije – zaključili su iz SDP-a Velike Gorice.