Prijava

Vaša prijava

Lovrić zabija po svome, Gorica do pobjede u Koprivnici!

[]

Pojavio se uoči utakmice podatak da je Gorica upravo u Koprivnici zabijala najmanje od svih gostovanja, samo tri puta u pet utakmica, a dojam koji je ostao iz većine prethodnih gostovanja u Koprivnici govorio je da je uvijek muka. I da Gorica rijetko izgleda razigrano, jer s druge strane je tradicionalno čvrst i neugodan protivnik. Bio je Slaven Belupo takav i ovoga puta, no Gorica je bila – jako, jako dobra! I zasluženo je uzela sva tri važna boda.

Izuzev već dulje vrijeme ozlijeđenog kapetana Kahline, svi ostali prvotimci bili su na raspolaganju, a to se vidjelo i po prezentaciji na terenu. Dominirali su Goričani praktički od prve sekunde utakmice, odmah su krenuli u potragu za pukotinama u čvrstom domaćem obrambenom bedemu, ali bilo je odmah jasno kako to neće biti lako i realizirati. Pokušavali su Lovrić u više navrata, pa Kalik, Suk, Matar, bilo je i nekoliko ozbiljnih gužvi pred domaćim golom, no na odmor se otišlo s “nulom”. Čak i unatoč situaciji u domaćem šesnaestercu, pad Matara Dieyea, koji je opasno nalikovao na jedanaesterac…

U nastavku je domaćin, koji je u prvih 45 minuta imao svega jednu polupriliku, istrčao nešto agresivnije, no već nakon nekoliko minuta priča se opet vratila na staro. Dominacija Gorice, držanje lopte, a Slaven pokušava s dugim loptama na visoke napadače… I čekao se taj jedan trenutak, jedna prilika kojom će Gorica doći u zasluženo vodstvo. Dogodilo se, konačno, na isteku sat vremena igre!

Dario Špikić povukao je po desnoj strani, činilo se da će sam ići u završnicu, no fantastičnom paralelnom loptom pronašao je Kristijana Lovrića na drugoj strani. A on je – izveo Lovrića! Primio je loptu u situaciji “jedan na jedan”, na svojoj omiljenoj poziciji, a to je značilo da će izvesti i omiljeni potez. Dribling, lopta na desnu nogu, a onda i u suprotne rašlje za 1-0! Bio je to 14. gol najboljeg strijelca HNL-a.

Nakon toga se utakmica ponešto promijenilo, ali ipak ne onoliko koliko se očekivalo. Slaven Belupo pokušao je malo više izaći prema naprijed, doći do gola, no sve se svodilo na potragu za slušajnošću, na “milijun” ubacivanja na Krstanovića i Knölla, a sve to gorička je obrana fantastično rješavala. S druge strane, bilo je nekoliko situacija u kojima je Gorica mogla i definitivno zaključiti utakmicu, no golman Filipović i u porazu se prometnuo u igrača utakmice. Završilo je s minimalnih 1-0, taman dovoljno za važna tri boda na iznimno teškom gostovanju.

Treći je ovo put ove sezone da je Gorica sačuvala “clean sheet”, odigrala utakmice bez primljenoga gola, a za sve drugo tu je prvi topnik lige i njegovi prijatelji… Nakon 19 odigranih utakmica Gorica je na 36 osvojenih, devet manje od vodećeg dvojca, od kojeg ima i jednu utakmicu manje. Četvrta Rijeka je na 30 bodova i dvije utakmice manje, što znači da je borba za europska mjesta – tek krenula!

Sljedeći na redu je Šibenik, igra se u subotu na Gradskom stadionu, na koji četiri dana poslije dolazi Rijeka.

SLAVEN BELUPO – GORICA 0-1
KOPRIVNICA Stadion Ivan Kušek Apaš. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Alen Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELAC: 0-1 Lovrić (59)
SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić (od 14. Van Bruggen), Paracki, Prce – Bogojević (od 79. Delić), Lulić, Bačelić-Grgić, Glavčić, Gamarra (od 62. Mlinar) – Etoundi (od 46. Knöll), Krstanović. Trener Tomislav Stipić.
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec (od 86. Hamad), Suk – Špikić, Kalik (od 73. Mitrović), Lovrić (od 82. Dvorneković) – Dieye. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTON: Etoundi, Van Bruggen, Lulić (Slaven Belupo), Suk, Steenvoorden, Lovrić (Gorica)


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike