Prijava

Vaša prijava

Za programe u kulturi Županija daje 2,9 milijuna kuna

[]

Zagrebačka županija objavila je javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu. Iz proračuna je za tu namjenu predviđeno 2.940.500 kuna. Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi. Prijedlozi programa zaprimaju se do 12. ožujka.

– Žitelji Zagrebačke županije ponosni su čuvari tradicije i kulture svog kraja o čemu najbolje svjedoči činjenica da je upravo županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, s gotovo dvjestotinjak članica u kojima djeluje 15 tisuća ljudi, najveća zajednica te vrste u Hrvatskoj – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da se i ove godine očekuje velik interes za ovaj javni poziv.

Pravo podnošenja programa imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine te gradovi i općine s područja Zagrebačke županije.