Prijava

Vaša prijava

Bekavac: Grad je propustio i drugu priliku da unaprijedi dječje vrtiće, nadam se da će biti treće…

[]

MOST-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Bekavac nezadovoljan je što Grad Velika Gorica, kako tvrdi, nije aplicirao na gotovo 300 milijuna kuna vrijedan EU natječaj za modernizaciju dječjih vrtića, a tu temu komentirao je i priopćenjem za medije.

– Brojni vrtići i njihovi osnivači gradovi i općine povukli su pred koju godinu više od 300 milijuna kuna u okviru EU ESI fondova u svrhu modernizacije. Ovaj projekt u prvoj fazi izazvao je veliki interes te su u natječaju sudjelovali 19 gradova, 2 općine i samostalno 35 vrtića, nažalost ne i Velika Gorica, ni naši gradski vrtići. I moja djeca pohađaju gradski vrtić, i zadovoljan sam ljubavlju, pažnjom i podukom koju tamo primaju. Međutim, raspisan je novi, drugi natječaj u istu svrhu kao i zadnji put, a koji je zatvoren 10. veljače ove godine, te se niti ovog puta nije u gradu našlo interesa sudjelovati u natječaju koji je mogao znatno poboljšati predškolsku skrb našim klincima – kazao je Bekavac.

MOST-ovac je kazao i što bi, prema njegovom mišljenju, trebalo unaprijediti u sustavu predškolskog obrazovanja u Velikoj Gorici te za što se moglo tražiti EU sredstva. Predložio je uvođenje druge smjene, produženog rada do 21 sat te rada subotom, kao i uvođenje dodatnih programa, senzorne integracije, nabavku opreme, uređenje igrališta, zapošljavanje novih odgojitelja, asistenata i tehničkog osoblja, kao i psihologa.

– Postojala je i mogućnost financiranja edukacija za jačanje stručnih kompetencija djelatnika vrtića. Moguće je bilo nabaviti i dodatnu informatičku opremu, implementirati video nadzor  te unaprijediti komunikaciju s roditeljima putem digitalne tehnologije. Kao i nabaviti opremu za sportski program i senzornu sobu ili dostavno vozilo. Svime time moguće je pridonijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života zaposlenih roditelja. Poželjno je bilo i planirati fizioterapijsku radionicu za djecu s teškoćama u razvoju ili najbolja audio vizualna sredstva za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma te zaposliti dodatne stručne suradnike, edukacijske rehabilitatore, psihologe i fizioterapeute, pa i planirati primjenu terapeutske igre, inkluzije djece s teškoćama u razvoju, Brain Gym-a, znakovnog jezika za bebe, te posebnih programa iz područja iz STEM područja. Neke od nabrojenih prednosti, kako čujem, gorički vrtići već imaju, no tko će reći kako naša djeca ne zaslužuju bolje i novije, i to iz osiguranih EU sredstava, koja su nam ponovno promakla, (NE)voljom gradske uprave. Nadam se da će bit treće prilike – zaključio je Bekavac.