Prijava

Vaša prijava

Kvizom znanja prikupljaju pomoć za obitelj iz Majskih Poljana

[]

Gorički klub mladih organizira humanitarni online kviz općeg znanja. Sva prikupljena sredstva idu gospođi Stani iz Majskih Poljana. Kviz će se održati 16. veljače u 20 sati, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti slanjem e-maila organizatorima.

– Obitelj gospođe Stane se sastojala od šestero članova, do prije godinu dana., kada je Stanin muž nažalost preminuo. Stana je sad jedna od dvije starice koje sa snahom i dvije maloljetne djevojčice žive u drvenoj kućici na svome posjedu, no kaže kako za njih to nikad neće biti pravi dom. Prije potresa bavile su se uzgojem svinja. Zbog hladnoće, a možda i stresa, većina svinja je preminulo što im je dodatno uništilo načine na koje mogu prehraniti svoju dragu obitelj. No cijela ova situacija nije smanjila Stanino veliko srce pa je tako danima dijelila rakiju i kavu kome god je prošao pored njenog kontejnera i njenih stvari, koje su u polu promočenim kutijama i dalje na cesti pored ostataka ruševina njihove kuće. Cijeli život žive tamo i to je sve na što su naučeni. Na rad i pomaganje svojim susjedima. Sad je red da netko pomogne njima – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih, i napominje kako donacije nisu obavezne za sudjelovanje u kvizu.

– No ako ste u mogućnosti dati pa makar malo za bolje i ljepše sutra, možemo se ujediniti i zajednički sudjelovati u pomaganju. Ako želite donirati, molimo vas samo da to naglasite u mailu kako bi vam dalje proslijedili sve informacije – poručila je Kajgana Raga.

Klub mladih pripremio je i nagradu za pobjednika kviza, a to je poklon bon u vrijednosti 500 kuna za tetoviranje u Kosom Inku.