Prijava

Vaša prijava

Čista nula! Gorica ipak bez odgovora na riječki “bunker”

[]

Osam puta zaredom pokušali su nogometaši Rijeke doći do pobjede protiv Gorice, osam puta nisu uspjeli, ulovili su samo jedan jedini bod, niti jedan način nije se pokazao pravim rješenjem. Pa su ove srijede poslijepodne pokušali s nečim sasvim novim – bunkerom pred svojom golom! Talijani to zovu “catenaccio”, pojam je to koji se odnosi na totalnu defenzivu, a upravo je takva Rijeka bila u Velikoj Gorici. Defenzivna i, gostima posebno važno, neporažena.

Neće biti lako napraviti sažetak najboljih prilika s ove utakmice, jer njih doista nije bilo previše. U prvom poluvremenu najbolju je u 41. minuti, nakon što se oslobodio u kaznenom prostoru, zapucao Kristijan Lovrić, isti igrač imao je i priliku iz slobodnjaka sa 17 metara, a gotovo identičnu situaciju imao je i Franko Andrijašević s druge strane. U jednom slučaju kao pobjednik je izašao gorički golman Ivan Banić, u drugom riječki portir Ivan Nevistić.

I dok je u prvom dijelu Rijeke i znala izaći, zaprijetiti, biti opasna, u nastavku je taj “bunker” još malo pojačan, utvrđen. Kružili su Goričani oko riječkog bloka uporno i strpljivo, uspjeli i stvoriti nekoliko situacija za konačno proizvesti trenutak odluke, ali nije išlo. Protiv ovako guste i čvrste riječke obrane nije se moglo.

– Ovako defenzivni nisu bili ni kad su igrali s Napolijem u Europskoj ligi… – primijetio je netko na tribinama i vjerojatno najbolje opisao ono što se događalo na terenu.

Ni u jednom trenutku Gorica se nije odlučila na potpuni rizik, svako je odigravanje išlo na sigurno, premalo je bilo situacija u kojima se stvarala razlika, a to definitivno nije prolazilo protiv ovakve Rijeke. Sve što se moglo izvući bio je ovaj jedan bod, koji treću Goricu ostavlja na osam bodova više od četvrte Rijeke, uz utakmicu više…

Sljedeći izazov Goričane čeka već u subotu, od 17.05 sati gostuju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

GORICA – RIJEKA 0-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Goran Loparac (Sladojevci). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: –
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 67. Keita) – Babec, Suk – Špikić, Mitrović (od 55. Dvorneković), Lovrić – Dieye (od 87. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Galović, Escoval, Smolčić, Vukčević (od 87. Štefulj) – Gnezda Čerin, Mudražija, Lončar (od 70. Pavičić) – Andrijašević, Kulenović (od 75. Drmić). Trener Simon Rožman.
ŽUTI KARTONI: Mitrović, Krizmanić, Doka, Keita (Gorica), Mudražija (Rijeka)