Prijava

Vaša prijava

Košarkaške promjene: Nakon Krapića otišao i Kovačevič, stiže li pojačanje?

[]

Kad se slagala ovosezonska momčad, po svim procjenama za jednu razinu kvalitetnija od lanjske, košarkaši Gorice postali su neki igrači s ozbiljnim CV-jem, s imenom i prezimenom u košarkaškim krugovima. Jedan od takvih bio je i Maj Kovačevič, iskusan igrač, 31-godišnji Slovenac, šuter iznimno mekane ruke, tricaš koji je u stanju u serijama pogađati iza linije 6,75. U karijeri je do tog trenutku prošao Split i Zadar, Slovačku i Grčku, ABA ligu i europska natjecanja… Ukratko, trebao je biti veliko pojačanje.

Međutim, 23 utakmice poslije, usred mjeseca ljubavi, došlo je do prekida veze. Gorica je dobra, s omjerom 16-4 druga je na tablici domaćeg prvenstva, u ABA ligi 2 realno ima 1-1, jer ostale utakmice nije ni igrala, a u svemu tome Maj Kovačevič je na nešto više od šest poena po utakmici u prosjeku. S rijetkim trenucima u kojima je lovio šuterski ritam, pogađao u serijama…

I zato nije bilo previše razloga za iznenađenje kad je KK Gorica objavila tekst sljedećeg sadržaja:

“Košarkaški klub Gorica i Maj Kovačevič potpisali su sporazumni raskid ugovora te on od danas više nije član našeg kluba. Klub se ovim putem još jednom zahvaljuje Kovačeviču na učinjenom te mu želimo sve najbolje u nastavku karijere!”

Dodatna objašnjenja zapravo nisu ni potrebno, jer jasno je ovdje da u klubu nisu bili zadovoljni učinkom Kovačeviča, a za pretpostaviti je da ni on nije bio najsretniji u Gorici. Imao je svoju ulogu u rotaciji, no dobra je vijest što Gorica na šuterskim pozicijama ima i Ivana Majcunića, i Karla Uljarevića, i Matu Kalajžića, i Emila Savića, i mladog Hrvoja Majcunića.

Naravno, postoji velika mogućnost da klub reagira na tržištu i dovede novog igrača na Kovačevičevo mjesto, pogotovo s obzirom na činjenu da je prije desetak dana iz kluba otišao i Ante Krapić, centar koji je tijekom sezone došao u Goricu. Stil kojim igra momčad Josipa Sesara zahtjeva široku rotaciju i zato se mogu očekivati novosti iz kluba ovih dana, no tek ćemo vidjeti koliko zvučne…

Uz sve te promjene, pa i uz iščekivanje mogućeg pojačanja, Goričani se polako pripremaju i za treći “balon” regionalne ABA lige 2, drugi na kojem će doista i sudjelovati. Na prvom su propustili četiri utakmice zbog korone, ostali na 0-4, za zelenim stolom dobili su Rabotnički, koji nije zbog korone nije igra drugi “balon”, a u pravim utakmicama su upisali pobjedu i poraz. Tablica na kraju kaže – dvije pobjede i pet poraza.

Treći “balon” igrat će se početkom ožujka u Sarajevu, u dvorani Hotel Hills, a Goricu očekuju tri utakmice. Prvo je na rasporedu ogled s Mladosti iz Zemuna, igrat će se 1. ožujka u 16 sati. Dva dana poslije, od 20 sati, protivnik će biti sarajevski Spars, klub iz kojeg je Lovro Mazalin došao u Goricu, a 5. ožujka od 20 sati s druge strane bit će crnogorska Podgorica.

No ima još vremena do tad, ima još i utakmica za odigrati. U četvrtak će Gorica gostovati kod Splita, do tad sigurno s novim trenerom, a dva dana poslije dočekat će Furnir.