Prijava

Vaša prijava

Dobro se dobrim vraća! Gorički Crveni križ pomaže svom dugogodišnjem darivatelju krvi

[]

Život piše razne priče, nažalost nisu sve baš tako lijepe, no, veseli činjenica kako je uvijek bilo i bit će dobrih ljudi koji nikada neće zaboraviti pomoći onima koji pomoć vjerojatno sami nikad ne bi tražili, a itekako im je potrebna.

Životna priča gospodina Stanka, inače 85-godišnjaka koji je bio dobrovoljni darivatelj krvi 94 puta (što znači da je spasio oko tristo života!) na njegova vrata dovela je ekipu goričkog Crvenog križa.

-Stanko je inače radio je u DIP Turopolje. Supruga mu je umrla, a u potresu mu je stradala kuća. Mala kuhinjica u kojoj spava prokišnjava, curi mu na krevet. Odlučili smo očistiti mu drugu sobu, oprati sve, preseliti peć na drva… Nabavili smo kuhinjske elemente. I slat ćemo domaćicu povremeno da mu obavi nabavu, odnese robu na pranje jer uz sve navedeno nema tekuće vode. – kažu nam iz goričkog Crvenog križa.

Bez obzira na teške životne uvjete, Stanko brine o golubovima, macama, kokama i psima, te su mu donijeli i hranu za pse i mace.

Kako nam kažu, za sad je sve pod kontrolom, ali velika je ovo poruka svima da se okrenemo oko sebe, jer ovakvih slučajeva ima jako puno i od njih ne treba okretati glavu, nego biti čovjek i pomoći koliko se može.