Prijava

Vaša prijava

LADO nakon osam godina ponovno izvodi korizmeni program Raspelo, nastupit će i u Gorici

[]

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO 18. ožujka u 19.30 sati u crkvi Svetog Petra i Pavla održat će korizmeni koncert Raspelo. LADO je jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl, a u svojim izvedbama iznad svega poštuje izvornu, autentičnu narodnu umjetnost. Uz plesne i svjetovne programe, Ansambl LADO njeguje i hrvatsku sakralnu glazbenu baštinu kao iznimno bogat dio kulturnog nasljeđa.

Sakralne – božićne i korizmene koncerte LADO održava u raznim hrvatskim župama čime se vjernici uvode u pripremu za slavljenje blagdana. Ove su godine u korizmeni program ponovno uvršteni kajkavski korizmeni napjevi s nagrađivanog nosača zvuka Raspelo autora Dražena Kurilovčana i Vida Baloga, koji je 2003. godine osvojio nagradu Porin za najbolji album duhovne glazbe.

Poštujući epidemiološke mjere, program će izvoditi manji broj pjevača Ansambla LADO, a kao i 2013. godine kada je LADO posljednji puta izvodio program Raspelo pridružit će im se dramski umjetnici koji će recitirati tekstove iz hrvatske kajkavske književnosti.