Prijava

Vaša prijava

Hrvatske šume i Turistička zajednica Zagrebačke županije zajedno će promicati tartufarstvo

[]

Hrvatske šume i Turistička zajednica  Zagrebačke županije potpisale su sporazum o poslovnoj suradnji u svrhu promicanja tartufarstva i turizma vezanog uz tartufarstvo. Cilj je, osim promicanja tartufarstva, i istraživanje te razvoj Centra  za istraživanje gljivarstva, kao i publiciranje i brendiranje tartufarstva na šumskom području Zagrebačke županije kao novog, neotkrivenog područja nalazišta tartufa.

– Bitno je istaknuti kako smo u svibnju 2020. godine započeli promovirati novu atrakciju ‘lov’ na crnoga tartufa u Turopoljskom lugu i posjetiteljima Turopolja ponudili novi i inovativan turistički proizvod, ‘lov’ na tartufe za koji postoji sve veći interes i zanimanje turista. Također smo kroz jedan kratki period uspostavili lanac vrijednosti ugostiteljske ponude odnosno započeli smo s promocijom i inovativnim pristupom razvoju gastronomske ponude s tartufima u kombinaciji s autohtonom kuhinjom Zagrebačke županije – ističe Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Tartufarenje je novi turistički proizvod i to na samo pola sata od centra Zagreba. Kako bi ova turistička priča ostvarila svoj potencijal, smatraju iz Turističke zajednice, bitno je uključiti i umrežiti sve dionike procesa, pa tako i Hrvatske šume koje upravljaju šumskim blagom na području Zagrebačke županije.

– Potrebno je razviti svijest lokalnog stanovništva i partnera, a suradnja sa Hrvatskim šumama daje nam jedan zamašnjak jer je nužno se tržišno definirati i imati podršku u korištenju šumskog područja Zagrebačke županije, kojim gospodare Hrvatske šumeu svrhu razvoja projekta „lov na tartufe“ i sličnih projekata koji promiču tartufarstvo. Držim kako smo na pravom putu da tartuf postane brend i motiv dolaska u Zagrebačku županiju – zaključuje Alilović