Prijava

Vaša prijava

SDP kritizirao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika

[]

Nakon što je Gradski odbor HDZ-a Velika Gorica jučer objavio kako je Krešimir Ačkar njihov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice na predstojećim lokalnim izborima, SDP je njihov izbor oštro kritizirao.

– HDZ u Velikoj Gorici donio je odluku da je kandidat stranke za gradonačelnika Krešimir Ačkar, dojučerašnji prvi suradnik za korupciju osumnjičenog Dražena Barišića. Ačkar je naslijedio Barišića na čelu grada i nikad se nije javno od njega ogradio. Ačkar je Barišića naslijedio i na čelu stranačke organizacije. Premda je Barišić zbog korupcije u projektu koji je od vitalnog interesa za građane Velike Gorice završio u Remetincu i time trajno nanio štetu ugledu Grada, Ačkar nije niti jednom spomenuo mogućnost da se Barišić isključi iz stranke. Time Ačkar jasno pokazuje da ne poznaje pojam političke odgovornosti i da je prije Grada i građana, HDZ-u uvijek na prvom mjestu stranačka pripadnost i stranačka solidarnost – poručili su iz goričkog SDP-a i dodali kako je izbor kandidata HDZ-a stvar stranke.

– Na sreću po građane u Velikoj Gorici, alternativa postoji. Postoje ljudi koji se ne boje suprotstaviti svojim šefovima, koji se ne boje napustiti poziciju ako uvide korupciju i koji se to mogu jasno i javno izgovoriti. I takve građani zaslužuju da im vode grad – poručili su iz SDP-a koji još nije službeno objavio ime svog kandidata za gradonačelnika, iako se već duže vrijeme priča o tome kako će to biti Ivo Jelušić.