Prijava

Vaša prijava

Gorička autorica Jasminka Tihi-Stepanić romanom”Ljeto na jezeru Čiču” nastavlja nizati uspjehe

[]

Ljeto na jezeru Čiču, roman velikogoričke autorice Jasminke Tihi-Stepanić, profesorice hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, izabran je među šest najboljih s Časne liste IBBY-ja za 2020. godinu u konkurenciji od 179 naslova iz 97 zemalja sa svih kontinenata.

Časna lista Međunarodnog odbora za dječju knjigu (IBBY) dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja iz 97 zemalja članica iz cijeloga svijeta. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta.

Jasminki Tihi-Stepanić priznanje IBBY-ja trebalo je biti uručeno na Međunarodnom kongresu u Moskvi u rujnu 2020., no zbog pandemije Kongres je odgođen za rujan 2021.

Za roman Ljeto na jezeru Čiču Jasminka Tihi-Stepanić dobila je nagrade „Grigor Vitez“ i „Mato Lovrak“ te Međunarodnu nagradu „Mali princ“.

Ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“ uvrstio je roman Ljeto na jezeru Čiču na svoju listu za 2020. godinu.

Roman je uvršten u europsku antologiju književnosti za djecu i mlade Anthology of Literary Texts for Children and Adolescents koja će uskoro biti tiskana u Grčkoj.

foto: privatni album

 

Jasminka Tihi Stepanić do sad je objavila romane Imaš fejs? (Nagrada „Mato Lovrak“), Bacit ću ti kompjutor kroz prozor, Dom iza žice, Moja neprijateljica Ana (Nagrada „Anto Gardaš“), Ljeto na jezeru Čiču i Gdje je Beata?, zbirke priča Baš kao Harry Potter i Priče s morskoga dna te tri slikovnice.

Njezini su romani uvršteni u lektiru za osnovnu školu i nalaze se u čitankama Naklade Ljevak, Školske knjige i Profila. Među najčitanijima su u knjižnicama diljem Hrvatske.

Uskoro iz tiska izlazi njezin novi roman Rukavica za Matildu.