Prijava

Vaša prijava

Ponovo su uspjeli: Gorička hitna pomoć dobit će prijenosni EKG aparat

[]

Gorički humanitarci VG Legacy uspješno su završili još jednu u nizu svojih akcija. Iako su akciju za opremanje velikogoričke Hitne pomoći započeli još prije nego što je razorni potres pogodio područje Petrinje, 29. prosinca fokus se prebacio na tragediju koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

– Na našu veliku žalost, 29. prosinca u 12:19 sve se promijenilo i naš fokus se prebacio na pogođena područja te se s tom odlukom složilo i kompletno vodstvo VG Hitne koji su čak i izrazili želju da se sredstva skupljena za opremanje vozila hitne pomoći prebace za potrebite u pogođenim područjima. No, zakonski okviri to ne dozvoljavaju jer je način provedbe humanitarne akcije vrlo striktan i treba ga se pridržavati. U konačnici, mi smo sretni da će u vozilima velikogoričke Hitne biti prvi prijenosni EKG aparat, koji će spasiti puno života a za sve to ste zaslužni vi, donatori – objavili su iz VG Legacyja te dodali kako je uplata obavljena, a EKG će stiži kroz tri tjedna.

Podsjetimo, dio sredstava ekipa je skupila na akcijama u sklopu Gastro Turopolja, prodajom adventskih vijenaca, a ostatak su donirali građani. Ukupno su za aparat koji spašava živote humanitarci skupili 20 tisuća kuna.


Safe stay in Croatia