Prijava

Vaša prijava

Povodom 135. rođendana Gradska knjižnica organizira nagradne igre, izložbu, poklanja članarinu…

[]

U ponedjeljak, 8. ožujka Gradska knjižnica Velika Gorica obilježava svoj dan, i to na datum kad su datirana pravila Prve čitaonice u Velikoj Gorici. Pravila, koja se čuvaju u Hrvatskom državnom arhivu, donesena su 8. ožujka 1885. godine, a godinu dana kasnije s radom je započela prva javna knjižnica na području Turopolja. Gradska knjižnica pravna je sljednica Prve čitaonice u Velikoj Gorici i ove godine obilježava svoj 135. rođendan.

– Raduje nas činjenica da se ova obljetnička godina poklapa s Godinom čitanja u cijeloj Hrvatskoj, te ćemo ju proslaviti uz moto “135 godina – 135 razloga za čitanje”, a Dan knjižnice tek je početak različitih aktivnosti koje ćemo provoditi tijekom cijele godine. Povodom Dana Gradske knjižnice u ponedjeljak poklanjamo besplatan upis sugrađanima koji do sada nisu bili upisani u knjižnicu. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice tijekom radnog vremena knjižnice – kažu iz Gradske knjižnice.

Proslavu velike godišnjice knjižnice obilježit će i dvije nagradne igre koje će pobjednicima donijeti vrijedne nagrade. Kviz “Koliko poznajem GKVG?” bit će dostupan za ispunjavanje u knjižnici, ali i u online obliku na web stranici knjižnice i moći će se ispunjavati tijekom cijelog tjedna. U ponedjeljak, 15. ožujka, bit će objavljeni dobitnici, a nagrade su dva besplatna jednogodišnja članstva u knjižnici, s tim da će nagrađeni dobiti poseban članski broj koji u sebi nosi obljetnički broj – 135!

– U ponedjeljak započinjemo s akcijom “Moj razlog za čitanje” koju ćemo provoditi do kraja godine pod motom “135 godina – 135 razloga za čitanje”. Na pultovima ćemo imati formular na koji će svatko tko želi moći navesti svoj razlog za čitanje i napisati zašto voli čitati. Oni koji će u tome sudjelovati u ponedjeljak 8. ožujka, sudjeluju i u nagradnom izvlačenju (9. ožujka) u kojem dijelimo pet promotivnih paketa knjižnice. Sve ostale izjave skupljamo do kraja godine kada ćemo ih objediniti u listi sa 135 razloga za čitanje i konačno saznati zašto Velikogoričani vole čitati! – poručili su gorički knjižničari.

U Knjižnici Galženica bit će postavljena izložba uz 135. obljetnicu knjižnice. Na izložbi će se naći dokumentacijski materijal iz povijesti knjižnice kao i pregled njezina sadašnjeg djelovanja.