Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci apeliraju – budite oprezni pri spaljivanju biljnog otpada i korova!

[]

Posljednjih dana dnevne temperature rasle su do 20 Celzijevih stupnjeva što je bilo idealno za obavljanje radova na otvorenom. Nažalost, iako je nekontrolirano spaljivanje korova kažnjivo, pojedinci to i dalje rade, ugrožavajući prije svega sebe. Zbog neodgovornog ponašanja vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i njihovi kolege iz dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su jučer pune ruke posla.
-Danas smo imali jedan od težih dana gaseći preko 486 000 m2 opožarenih površina širom gradske periferije. U dobroj suradnji s DVD-ima Gradići, Lukavec i Kurilovec uspješno smo priveli kraju sve intervencije koje su bile pred nama. Apeliramo na građane da prijave spaljivanje na otvorenom prostoru, kao i da se drže naputaka prilikom radnje istog. Naputci su vrlo korisni i oni su važni za izbjegavanje nekontroliranog širenja vatre i naposljetku najvažnije, osiguravaju nas od mogućih stradanja. – poručili su iz JVP Velika Gorica.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova, također su poslali upozorenje, savjete, ali i pojasnili kolike su kazne za prekršitelje. Više pročitajte OVDJE.