Prijava

Vaša prijava

Isplata uskrsnica umirovljenicima počinje 22. ožujka, evo kako ih ostvariti

[]

Iz Grada Velike Gorice objavili su detalje isplate uskrsnica umirovljenicima. Umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i. Isplata uskrsnice bit će u poslovnicama FINA-e, u razdoblju od 22. ožujka do 30. travnja. Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine moraju, kako bi ostvarili pravo na uskrsnicu, popuniti obrazac za prijavu u Evidenicju umirovljenika te priložiti: dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),  dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini) te kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice te na porti gradske uprave. Obrazac i pripadajuće priloge umirovljenici koji prvi put predaju zahtjev za upis u Evidenciju umirovljenika predaju u Gradsku upravu,  radnim danom od 08 do 15 sati. Prijave se zaprimaju do 22. travnja.

Podsjetimo, umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400 kuna.

Kako bi preuzeli uskrsnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB. U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika uskrsnice.