Prijava

Vaša prijava

Puna Gorica reprezentativaca!

[]

Remi u Osijeku i dalje je tema, rasprava se uglavnom svodi na onu jesmo li osvojili jedan ili izgubili dva boda, a igrači su za to vrijeme na zasluženom odmoru.

– U ponedjeljak smo odradili regeneracijski trening, utorak će biti slobodan dan, a od srijede krećemo s ‘akcijom Hajduk’ – najavio je trener Siniša Oreščanin.

Već je sedam utakmica u nizu Gorica bez poraza, čvrsto se drži na europskom trećemu mjestu na prvenstvenoj tablici, a kako je “živa” i u Kupu, može se reći da u goričkom prvoligašu traje – idila! Atmosfera u klubu i momčadi je odlična, rezultati su jednako takvi, a kao šlag na tortu stigla je i cijela serija reprezentativnih poziva za igrače Gorice. Klupski mail zatrpan je ovih dana s raznih adresa, s raznih dijelova svijeta, od Australije i Iraka, preko Liberije i Litve, sve do Albanije i Hrvatske.

Glavna vijest je pretpoziv izbornika Zlatka Dalića za Kristijana Lovrića, koji je u tom statusu bio i za posljednje okupljanje reprezentacije, no šansa tad nije stigla. Možda stigne ovoga puta, za utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom.

– Lovrić je već dvije godine jedan od najboljih strijelaca lige, igra na visokoj razini i svakako je igrač koji zaslužuje pozornost. Međutim, njegov je problem što poziciju na kojoj igra pokrivaju i Perišić, i Rebić, i Brekalo, i Oršić – rekao je izbornik Dalić.

Lovrić je tako i dalje na čekanju, a “pravi” poziv dobili su Dario Špikić i Krešimir Krizmanić. Velikogoričani u dresu Gorice dobili su pozive izbornika Igora Bišćana, koji će U-21 reprezentaciju povesti na Europsko prvenstvo, koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj. Igra se u dvije faze, krajem ožujka i početkom lipnja, a u ovoj prvoj će Hrvatska u skupini igrati s Portugalom (25. ožujka), Švicarskom (28. ožujka) i Engleskom (31. ožujka), i to sva tri puta u Kopru. Završnica će se igrati od 31. svibnja do 6. lipnja, možda uz Hrvatsku kao ozbiljno kandidata za vrh…

Uz Špiku i Krizmu, naime, u toj su momčadi i zvučna imena kao što su Majer, Moro, Gvardiol, Ivanušec, Sosa, Bradarić… Drugim riječima, dva naša, domaća dečka, dio su jedne ozbiljne momčadi, koja će imati pravo biti ambiciozna na Euru, ma koliko društvo u kojem se nalazi bilo zvučno i kvalitetno.

Za U-20 reprezentaciju Hrvatske igrat će Josip Mitrović, ta selekcija igrat će prijateljsku utakmicu protiv Turske, ali tu nije kraja goričkim vezama s reprezentacijama. Poziv u U-23 reprezentaciju Australije, koja će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, dobio je Anthony Kalik, a protivnici će u Saudijskoj Arabiji biti U-23 selekcije Egipta i Brazila. Za Irak će zaigrati Jiloan Hamad, poziv iz Liberije stigao je za Sylvanusa Nimelya, a iz Litve za Pauliusa Golubickasa. Za Albaniju će igrati Albi Doka, a u nacionalni dres će i napadački dvojac iz juniorske momčadi – za U-19 selekciju Albanije igrat će Lion Cahani, a za U-20 selekciju Crne Gore Vlado Gajić.

Računamo li i Lovrića, to je – čak 11 reprezentativaca! Takvo nešto Gorica nikad nije imala, takvo nešto pokazatelj je da klub raste i dalje, da nezaustavljivo ide prema gore…

Međutim, prije svih tih reprezentacija, treba odraditi ono što dolazi prvo po redu. A u slučaju HNK Gorice, to bi se moglo zvati “Dani Hajduka u Velikoj Gorici”. Jednako kao i prošle sezone, Gorica će dvaput u tri dana igrati protiv Splićana na svom stadionu, prvo u prvenstvu, a zatim i u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Prošle sezone radilo se o prvenstvu i osmini finala Kupa, a ishod je bio jednak, pobjeda Gorice 2-1. Uh, kako bi bilo lijepo to ponoviti…

Bit će to i prvi sudari Siniše Oreščanina sa svojim bivšim klubom, s kojim je po broju osvojenih bodova bio najuspiješniji trener otkad je HNL-a, ali i potpisao kobni poraz od malteške Gzire. Međutim, čovjek zvani Six potpuno je na zemlji, čvrsto i s obje noge, pa ne čudi kad kaže…

– Hajduk? Utakmica kao i svaka druga…

Lijepi su dani u kojima Gorica živi, ali sve govori da mogu biti još i puno ljepši.