Prijava

Vaša prijava

Jelačiću utakmica u Lukavcu može biti putokaz za budućnost

[]

Glasnik broj 4 Nogometnog saveza Zagrebačke županije objavljen je još 24. veljače 2021. godine, a dalje dok ovo pišemo, nema ništa. To je signal da nogometna prvenstva amatera neće startati ni dolazećeg vikenda. Prema nekim naznakama, možda sve ipak krene iza 15. ožujka. Mailom smo kontaktirali trenera Stefana Rajića koji vodi petoligaša Jelačića iz Vukovine.

– U klubu još nemamo spoznaje hoće li i kada biti nastavak prvenstva, a nije na meni da to komentiram. Nadam se samo da će se prvenstvo ipak nastaviti na radost svih ljubitelja amaterskog nogometa. U kontaktu sam s nekoliko klubova, pa ako ne dođe dozvola za nastavak natjecanja, za vikend opet planiramo dogovoriti pripremnu ili ako želite trening utakmicu – kazao je Rajić.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Aktivnosti u Jelačiću ne jenjavaju iako je nejasna budućnosti zbog korone.

– Momčad je od starta priprema do 7.ožujka odradila 23 treninga, tri pripremne i dvije utakmice u kup natjecanju Nogometnog saveza Velika Gorica. Želio bih pohvaliti sve igrače koji su maksimalno posvećeni trenažnim aktivnostima, te u potpunosti ispunjavaju sve zahtjeve koje pred njih stavljamo kondicijski trener Leon Levar i ja kao šef struke. Zbilja je veliko zadovoljstvo raditi s mladićima koji su željni rada, učenja, napretka i unatoč svim svojim osobnim, maksimalno ispunjavaju i klupske obaveze. Do sada smo odigrali pripremne utakmice s Gradićima (0-1), Kurilovcem (0-2), protiv Mladosti iz Obrezine (4-0) te u kup natjecanju NSVG s Meštricom (2-1) i Lukavcem (4-4, ispali na jedanaesterce). Pokazali smo i dokazali da možemo ravnopravno igrati i nadigravati se i s momčadima iz viših liga. Mislim da su realne naše ambicije za proboj u 4. HNL ako epidemiološki stožer donese odluku i dozvoli nastavak prvenstva. Sportski je uvijek težiti boljem, a vrijeme će pokazati hoćemo li i uspjeti – komentirao je Rajić.

Kup utakmica s Lukavcem dobila je u medijima visoku ocjenu.

– Bila je vrlo dinamična, otvorena s obje strane, ravnopravna u pravom smislu te riječi, a igralo se na vrlo dobro pripremljenom terenu pa su nazočni mogli uživati u odličnom nogometu i dramatičnoj utakmici punoj preokreta. Na kraju su igrači Lukavca bio smireniji u izvođenju jedanaesteraca i prošli dalje. Mojim dečkima idu sve čestitke za prikazanu igru kontra vodeće momčadi 4. HNL koja realno puca na 3. HNL. Utakmica u Lukavcu, kao i neke druge u pripremnom periodu, su nam dokaz i putokaz da idemo dobrim putem – zaključio je Stefan Rajić, mlad i perspektivan trener Jelačića iz Vukovine.